Κούδας«Θείο δώρο για τον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης»

106

Το ότι ο Ιβάν Σαββίδης αποτελεί θείο δώρο για τον ΠΑΟΚ τόνισε ο Γιώργος Κούδας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη με αφορμή την αυριανή εκδήλωση των 90 χρόνων του ΠΑΟΚ. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Πώς περιγράφει ο ίδιος τον εαυτό του: «Από τη στιγμή που υπέγραψα, είχα την τύχη να γνωρίσω ανθρώπους που με δίδαξαν πολλά πράγματα στη ζωή. Αισθάνομαι υπερήφανος που όλα αυτά τα χρόνια, από τα 17 μέχρι τα 38 που έπαιξα στον ΠΑΟΚ, έζησα ανεπανάληπτες στιγμές. Αυτό που θα μου μείνει είναι ότι ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ένας απλός άνθρωπος, όπως και οι χιλιάδες που ερχόταν στο γήπεδο.

Αν δεν είχα όλους αυτούς τους ανθρώπους να μου διδάξουν αυτή τη στάση ζωής, ίσως να ήμουν κάτι άλλο. Γι’ αυτό τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Τους οφείλω πάρα πολλά. Ταλέντο είχα, αλλά εάν δεν έχεις αυτή την ψυχική υποδομή και δεν είσαι άνθρωπος, δε θα πέτυχεις τίποτα στη ζωή σου. Δεν είσαι μόνος, συνυπάρχεις με άλλους 10 και αυτούς που είναι στον πάγκο. Αν δεν είσαι αντάξιος του ταλέντου σου μέσα στο σύνολο και οι υπόλοιποι με το δικό τους ταλέντο να παράξουν τη χημεία που λέτε εσείς οι δημοσιογράφοι, είναι πάρα πολύ δύσκολο».

Μετά το λόγο πήρε ο Κώστας Μαλιόυφας χαρακτηρίζοντας ευλογία το ότι έπαιξε συμπαίκτης με τον Κούδα, με τον «Μεγαλέξανδρο» να απαντά:

«Ο Κώστας είχε κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι με την Μπάγερν, όπως και ο ΠΑΟΚ, αν και εγώ τότε ήμουν στη δύση της καριέρας μου. Λένε κάποιοι για την «οικογένεια» του ΠΑΟΚ. Ποια οικογένεια; Παίκτες έρχονται, παίζουν ένα χρόνο και φεύγουν. Τότε ήμασταν οικογένεια. Έρχονταν τα νέα παιδιά και οι παλιοί τα υποστηρίζαμε γιατί υπάρχει και συνέχεια. Δίχως κόμπλεξ και έπαρση. Θέλαμε να βλέπουμε τον ΠΑΟΚ να βαδίζει καλύτερα».

Για το αν θα ξαναδούμε έναν «Κούδα» στα γήπεδα: «Είναι κακό να βάζουμε ταμπέλες. Δε θα ξαναβγεί Κρόιφ, ούτε Πελέ. Παικταράδες δε βγαίνουν “καθ’ εικόνα και ομοίωσιν”. To «καλούπι» σπάει και αργότερα ίσως βγαίνει κάτι ακόμα καλύτερο, όπως ο Μαραντόνα και άλλοι πολλοί που πέρασαν στη δική μου τη γενιά. Βγαίνουν παίκτες με άλλη προσωπικότητα, άλλο ταλέντο και άλλη λογική στο σημερινό ποδόσφαιρο».

Η δική του ευχή για τον ΠΑΟΚ: «Όταν φέραμε τον Παναγιότατο (σ.σ. τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο) στη γιορτή των 80 χρόνων, τον παρακαλούσαμε να προσεύχεται να έρθει κάποιος επενδυτής στον ΠΑΟΚ. Μετά από 6 χρόνια, ήρθε το «Θείο Δώρο» που λέγεται Ιβάν Σαββίδης. Έχασε τέσσερα χρόνια. Ελπίζω η νέα δεκαετία να είναι αυτή που ποθεί και περιμένει όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Ελπίζω ο Ιβάν Σαββίδης να χτίσει ένα γήπεδο. Στα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ ελπίζω να ζω αλλά αν δεν ζω, η ψυχή και η καρδιά μου θα είναι εκεί για να γιορτάσει όλος ο κόσμος».