Κριστόφερσεν: «Η πίεση, το ντέρμπι και το γεύμα με Τριτσώνη»

62
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)

Στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα όσον αφορά τη διαιτησία, με αφορμή την παρουσία του για το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αναφέρθηκε ο Μαντς-Κρίστοφερ Κριστόφερσεν. Ο Δανός διαιτητής αναφέρθηκε στην αντίδραση της ΕΠΟ για την απόδοσή του αλλά και για την πίεση στην διαιτησία, ενώ παραδέχθηκε

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δανός διαιτητής στην ιστοσελίδα Tipsbladet:

Για το ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Είχαμε αποφασίσει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι ως ένα οποιοδήποτε ευρωπαϊκό ματς. Πήγαμε από την προηγούμενη μέρα εκεί. Υπήρξαν κάποια πράγματα διαφορετικά. Για παράδειγμα όταν πήγαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, μία αστυνομική διμοιρία σχημάτισε έναν ανθρώπινο ζυγό. Οι παίκτες της ΑΕΚ έπρεπε να πάνε ευθεία και του Ολυμπιακού στα δεξιά. Μας έκανε εντύπωση αυτό. Αισθάνθηκα ότι το επίπεδο ασφάλειας ήταν κάπως υψηλότερο και πιο ορατό από το παιχνίδι που έπαιξα στην Ουγγαρία πριν τρεις εβδομάδας, στο Βίντι-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ».

Την ατμόσφαιρα στο ματς: «Δεν υπήρχαν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, παρά μόνο των γηπεδούχων. Δημιούργησαν μία εκρηκτική ατμόσφαιρα. Η μία πλευρά ήταν γεμάτη βεγγαλικά, αλλά δεν δημιούργησαν πρόβλημα την ώρα του αγώνα. Την στιγμή που σκόραρε η ΑΕΚ υπήρξαν τέτοιοι πανηγυρισμοί με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ακούσουμε τι λεγόταν στην ενδοεπικοινωνία για μερικά λεπτά».

Το εάν αισθάνθηκε πίεση, τις επαφές που είχε αλλά και το πως είδαν την απόδοσή του: «Όχι, καθόλου. Δεν είχαμε πίεση και δεν νιώσαμε κάτι τέτοιο αλλά ούτε και υπήρξε κάτι έξω από τα καθιερωμένα. Καταλάβαμε όμως πως υπήρχε πίεση στην ελληνική Ομοσπονδία.

Ήμασταν έξω για φαγητό το προηγούμενο βράδυ και δεν συνέβη το παραμικρό. Βρεθήκαμε εγώ, οι δύο βοηθοί μου, ο Έλληνας τέταρτος διαιτητής και ο υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας (Τριτσώνης). Υπάρχει μεγάλη πίεση στους διαιτητές στην Ελλάδα. Έτσι ήταν πολύ ικανοποιημένοι που δέχτηκαν άλλες Ομοσπονδίες την πρόσκληση, όπως και για το γεγονός ότι τα πήγαμε καλά στο ματς».