Κωστούλας : «Φέρνουν τα ιδιωτικά τους στο ποδόσφαιρο»

81

Ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, μίλησε εφ’ όλης της ύλης σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό του Αγρινίου και αναφέρθηκε και στα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Μιλώντας για τη Σούπερ Λίγκα, εξέφρασε την άποψη ότι στην πραγματικότητα δεν είναι συνεταιρισμός και άφησε να εννοηθεί υπεύθυνους γι΄ αυτό θεωρεί τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων.

Αναλυτικά τα όσα είπε για το θέμα :

«Δεν είναι συνεταιρισμός η Σούπερ Λίγκα. Ο Θεός να τον κάνει συνεταιρισμό, γιατί δεν πάμε με κοινούς στόχους, κοινούς σκοπούς να μεγαλώσουμε το κέρδος μας. Είμαστε όλοι εναντίον όλων, υπάρχουν ευκαιριακές συμμαχίες για κάποιες εκλογικές διαδικασίες ή κάποια οικονομικά δεδομένα ή ενδεχομένως κάποια βαθμολογικά δεδομένα, όμως αυτό δε μπορώ να το ξέρω. Δεν έχουμε καθίσει να συζητήσουμε πως το ποδόσφαιρο θα γίνει πιο υγιές.

Θεωρώ ότι έτσι δουλεύει αυτός ο συνεταιρισμός, ο οποίος πρέπει να πάψει να λέγεται συνεταιρισμός. Δε βλέπω λύση γιατί κανείς δεν θα καθίσει να δει τα πραγματικά προβλήματα. Μπορεί να είμαστε ανταγωνιστές και πρέπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το μεγάλο κακό που γίνεται αυτή την ώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οι μεγάλες κόντρες των τεσσάρων μεγάλων ομάδων Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού ΑΕΚ και ΠΑΟΚ οι οποίες έχουν να κάνουν με την επαγγελματική ή ιδιωτική ζωή των ιδιοκτητών τους. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι μικρές ομάδες να ταλανίζονται και δεν μπορούν οι να έχουν κοινό σκοπό. Δεν είμαστε εταίροι λοιπόν. Θα μπορούσα κι εγώ να συμμαχήσω ευκαιριακά. Δεν κάνω όμως λαμογιές. Εκείνο που έχω μάθει στη ζωή μου είναι ότι μπορώ να τα καταφέρω έντιμα. Δεν ήμουν και δεν είμαι διατεθειμένος ούτε να βάλω νερό στο κρασί μου, ούτε να ξεπουληθώ…».