«Κόκε ψυχάρα για πάντα Αρειανάρα…» (vids)

94

Χθες, σε ηλικία 34 ετών κι έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο απραξίας, ο Σέρχιο Κόκε ανακοίνωσε την απόφασή του να «κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια» του.

Ένας εκ των κορυφαίων ξένων που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα, εγκατέλειψε την ενεργό δράση, έχοντας συνολικά στη διπλή θητεία του στον Άρη,141 συμμετοχές και 31 γκολ. Στη Θεσσαλονίκη ήρθε το 2006 υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών. Η σπάνια ποδοσφαιρική ποιότητά του, αναγνωρίστηκε γρήγορα, έγινε ο ηγέτης της επιθετικής γραμμής των «κιτρινόμαυρων» , ενώ χαρακτηριστικό είναι πως την τριετία 2007-09 ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας.

Τον Ιούλιο του 2008 υπέγραψε πενταετές πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με τον Άρη, τον Μάιο του 2009 ήρθε σε ρήξη με την διοίκηση Σκόρδα, στις εκλογές που ακολούθησαν στήριξε τον αντίπαλο (Αθανασιάδη) και κάπου εκεί άρχισε να… μπερδεύεται το πράγμα.

Έπειτα από μία μέτρια διετία, αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Άρη, λύνοντας το συμβόλαιό του, προκειμένου να παίξει στο MLS με τη φανέλα του Χιούστον. Ουδέποτε τα κατάφερε και από τότε η καριέρα του πήρε την κατιούσα. Το καλοκαίρι του 2015 επέστρεψε στον Άρη της Γ’ Εθνικής, όμως το όνειρό του να κλείσει την καριέρα του στην αγαπημένη ομάδα του δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αφού δεν τα βρήκε με τον Θόδωρο Καρυπίδη και το Νίκο Αναστόπουλο.

Ας θυμηθούμε μερικά μόνο από τα γκολ που πέτυχε. Μπόνους, το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Άρη: