Κόπηκαν Ηρακλής και Πανιώνιος

711

Ξεφτίλα για τον Ηρακλή, ο οποίος κόπηκε από την επιτροπή αδειοδοτήσεων, όπως και ο Πανιώνιος, και δεν παίρνει άδεια για την επόμενη σεζόν…

Άδεια δεν πήραν και η Καλλονή με τον Πανθρακικό, αλλά αυτοί ούτως ή άλλως έχουν υποβιβαστεί, οπότε δεν τους ενδιέφερε η διαδικασία…

Ηρακλής και Πανιώνιος έχουν δικαίωμα να κάνουν έφεση μέσα σε 5 μέρες…

Οι κυανόλευκοι θα υποστούν πλέον τις συνέπειες και μπορεί να έχουν δικαίωμα να παίξουν στην Σούπερ Λίγκα, αλλά θα δυσκολευτούν να φτιάξουν ομάδα, αφού μπορούν να αποκτήσουν μόνο έναν παίκτη άνω των 23 ετών, αντί για τρεις, που ίσχυε μέχρι πέρσι.

Οι περιορισμοί για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια έχουν ως εξής:

– Απεριόριστες μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών γεννημένων μετά τις 1/1/1993,

– Να αποκτήσουν μόνο έναν ποδοσφαιριστή χωρίς όριο ηλικίας ανεξαρτήτως εθνικότητας την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο του 2016 δηλαδή (μεταγραφή, ανανέωση ή δανεισμό)

– Έναν Έλληνα χωρίς όριο ηλικίας τον Γενάρη του 2017.

– Επίσης, μπορούν να γίνουν μόνο δύο ανανεώσεις ή επεκτάσεις άνω των 23 ετών (μετά την 1/1/1993), ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Οι ποινές έχουν αυστηροποιηθεί καθώς μέχρι πέρσι οι ομάδες χωρίς άδεια είχαν το δικαίωμα για τρεις μεταγραφές και δύο ανανεώσεις ανεξαρτήτου εθνικότητας, άνω των 24 ετών.

Οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα play off. Οι άδειες λοιπόν, πρέπει να έχουν τελεσιδικήσει μέχρι τα τέλη Απριλίου (τα play off αρχίζουν στις 4/5). Από φέτος υπάρχει και τρίτος βαθμός εκδίκασης το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.Χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΑΕΚ, ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923, ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ, ΑΠΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΦΣ, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΑΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ και SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ.

Δεν χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΗΡΑΚΛΗΣ 1908, ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΑΠΣ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ και ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε ημερών από την κοινοποίησή τους».