Λαζαρίδης: «Να συνοδέψω τα πούλμαν στο ΟΑΚΑ»

117

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης φέρεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και σύμφωνα με δηλώσεις του στο Metropolis ζήτησε από την αστυνομική διεύθυνση να συνοδέψει ο ίδιος τα πούλμαν που θα κατηφορίσουν στο Λεκανοπέδιο για τον τελικό.

Διαβάστε όσα είπε:

Για το ραντεβού που ζήτησε ο ίδιος με την ΓΑΔΑ: «Εγινε σήμερα το πρωί η συνάντηση με τον επικεφαλής της ΓΑΔΑ, ήθελα να ενημερωθώ για τα μέτρα ασφαλείας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα μέτρα, γιατί θα μετακινηθεί πολύς κόσμος από την Θεσσαλονίκη και θα είναι εκτεθειμένος σε όλο τον οδικό άξονα σε πιθανές ενέδρες και θέλουμε να μην κινδυνέψει κανείς. Από την ΓΑΔΑ μου είπαν πως θα γίνει ο πρώτος έλεγχος στα Μάλγαρα και θα συνοδεύονται από αστυνομικές δυνάμεις.

Επίσης μου είπαν πως σε όλο τον οδικό άξονα από Θεσσαλονίκη-Αθήνα και στις γέφυρες θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις. Όταν φτάσουμε τα πούλμαν στις Αφίδνες θα αναλάβει η αστυνομική διεύθυνση Αθηνών. Ζήτησα να προσέξουν πως δεν θα πρέπει να υπάρξει επαφή των οπαδών του ΠΑΟΚ με αυτούς της ΑΕΚ. Τώρα μένει να δούμε πως θα λειτουργήσουν αυτά τα μέτρα. Είπα στον Αττικάρχη ότι θα μπω στο πρώτο λεωφορείο στις Αφίδνες για να συνοδεύσω τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στο γήπεδο και να έχω ιδία άποψη για το τι συμβαίνει. Ο Αττικάρχης μου τόνισε πως δεν χρειάζεται να το κάνω και μου υποσχέθηκε ότι όλα έχουν προβλεφθεί και να πάω απευθείας στο γήπεδο».

Για την επιλογή ξένου διαιτητή για τον τελικό: «Η μία όψη είναι πως προσβάλλει το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί αναγκαζόμαστε να φέρουμε ξένο διαιτητή. Από την άλλη, οι διαιτητές τελευταία από μόνοι τους υπονόμευσαν την αξιοπιστία τους. Ηταν σωστό να έρθουν τελικά ξένοι διαιτητές. Θα θέσω στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων να υπάρχουν ξένοι διαιτητές στα παιχνίδια μεγάλης σημασίας όπως συνέβαινε στην δεκαετία του 1970».