Λεκάκης : “Δήμαρχος και Πρωθυπουργός για τον Άρη”

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις υποδομές, τον ΟΑΣΘ και το μετρό: «Η κατάσταση με το κυκλοφοριακό στην πόλη μας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το είπε και σε εμάς. Το θέμα του ΟΑΣΘ είναι ψηλά στην ατζέντα και άμεσα θα επιστρέψουμε σε ικανοποιητικό αριθμό λεωφορείων. Κατά τη γνώμη μου όσα λεωφορεία και να έρθουν δεν θα λυθεί κάτι.

Για το μετρό αναφέρθηκε ότι θα ολοκληρωθεί το 2023. Έχουμε ακούσει πολλές ημερομηνίες και ελπίζω ότι θα λειτουργεί εξ ολοκλήρου η γραμμή. Θα είναι μια ανάσα τα λεωφορεία αλλά πραγματικά είναι ενέσεις και μια μικρή βελτίωση.

Είχαμε μείνει πίσω σε θέματα υποδομών. Η πόλη αναλωνόταν εάν θα κάνουμε μετρό ή όχι και έμεινε σε αυτό, δεν προχωρούσε σε κάτι άλλο. Τώρα έχουν μπει όλα σε ένα σωστό δρόμο».

Για τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση με Μητσοτάκη: «Με χαροποίησε ότι ο Πρωθυπουργός έχει όλα αυτά τα θέματα ψηλά στην ατζέντα του. Συζητήσαμε για μια αναπτυξιακή πολιτική που θα αλλάξει τη Θεσσαλονίκη. Η πόλη θα αλλάξει μορφή τα επόμενα χρόνια. Ο πρωθυπουργός έδειξε ότι τα έχει αντιληφθεί και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Υπάρχουν βέβαια και εκκρεμότητες για να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα. Αυτό που μας τόνισε ότι είναι ψηλά στην ατζέντα του και θα λυθούν».

Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ: «Υπήρξε αναφορά από τον Πρωθυπουργό. Είπε ότι είναι ψηλά στην ατζέντα του. Υπάρχουν εκκρεμότητες αλλά θα είναι έργα που θα προχωρήσουν».

Για την επιστολή στη FIFA για το θέμα του Άρη: «Ο Δήμαρχος το έθεσε στον Πρωθυπουργό. Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι η επιστολή έφυγε. Εκεί ο Δήμαρχος τόνισε ότι πρέπει να λυθεί. Όσο για το γήπεδο του Άρη. Θα πρέπει να γίνει οργανωμένα από τον ΑΣ Άρης. Πραγματικά το γήπεδο του Άρη θα πρέπει να αναμορφωθεί. Και ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος είναι ανοιχτή σε κάποια πρόταση. Δεν έχει έρθει ακόμη κάτι από τον Άρη. Ας λυθεί το θέμα με τη FIFA και εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε όλα».

Πηγή: Αθλητικό Metropolis 95,5 fm