Λουτσέσκου: «Αγρίμι ο Σάκχοφ, ευκαιρίες σε Λημνιό και Δεληγιαννίδη»

681

Ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας του, τονίζοντας ωστόσο ότι ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πετύχει περισσότερα γκολ, εμφανίστηκε ο Ράσβαν Λουτσέσκου στην συνέντευξη τύπου. 

Μάλιστα τοποθετήθηκε για την συμμετοχή των Δεληγιαννίδη, Λημνιού, Σάκχοφ αλλά και για το ντεμπούτου του Σαμπράνο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αναλυτικά ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικεφάλου δήλωσε:

«Ήταν ένα καλό ματς για εμάς γιατί δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και νομίζω θα έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερη διαγορά στο ημίχρονο. Ο Λεβαδειακός δυστυχώς κατάφερε στην πρώτη του ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ξανά νιώσαμε πιο άνετα και μαζί με το γκολ δημιοργήσαμε κι α΄λλες ευκαιριες. Η νίκη έπρεπε να είναι πιο εύκολη, είμαι ικανοποιημένος από την κίνηση των παικτών κι από το γεγονός ότι φεραμε την μπάλα μπροστά. Είχαμε περισσότερη συνοχή και πήγαμε στο χώρο με μεγάλη θέληση και σε σωστό timing

Είναι μια φυσιολογική περίοδος, θα μπορούσα να είμαι αναστατωμένος για τα προηγούμενα παιχνίδια αλλά χρειαζόμαστε χρόνο για να γίνουμε πολύ καλύτεροι….»

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ αύξησε το καλό του διάστημα στον αγώνα συγκριτικά με άλλα ματς:

«Είμαστε καλύτερα από άποψη φυσικής κατάστασης, περισσότερη ενέργεια και δύναμη. Στους παίκτες υπάρχει καλύτερη κατανόηση μεταξύ τους, όχι μόνο για όσους ήρθαν τελευταία αλλά και για τους νέους όπως ο Λημνιός και ο Δεληγιαννίδης. Οι παίκτες με μεγαλύτερη ποιότητα νιώθουν καλύτερακαι έχουν μεγαλύτερη συμβολή. Οα πρέπει να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Σάχοφ, γιατί την πρώτη περίοδο δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση, βρέθηκε εκτός λίστας για δύο εβδομάδες, αλλά σήμερα έδειξε φαντάστικη στάση κι ήταν σαν να μπαίνει στο γήπεδο ένα ζώο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τέτοιους χαρακτήρες…»

Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Χρειαζόμαστε να βελτιωθούμε και να νιώσουμε καλύτερα. Έχουμε παίκτες με διαφορετικά τακτικά στοιχεία και για μένα δεν έχει σημασία αν είναι πρωτάθλημα ή κυπελλο, θέλω να κερδίζω όλα τα ματς, αλλιώς έχω πρόβλημα στο… κεφάλι μου. Μου αρέσει η επιθετικότητα αλλά και να ελέγχουμε παράλληλα το παιχνίδι. Να μπορούσουμε να κινήσουμε την μπάλα και να χαλάσουμε το παιχνίδι του αντιπάλου».

Για την διαχείριση στο Λημνιό:

«Για μένα οι προπονήσεις είναι πολύ σημαντικές κι ο Λημνιός μου έχει δείξει ότι είναι ένα παίκτης που πρέπει να υπολογίσουμε. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που πρέπει να δείξουν κάποια πράγματα»

Για το συμβάν με τον Κωνσταντινίδη:

«Δεν θέλω να μιλήσω δημόσια για αυτό, πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι η ομάδα πρέπει να έχει κανόνες που να γίνονται σεβαστοί. Αν δεν τους τηρήσουμε, τότε θα είμαστε μία ομάδα που την επόμενη ημέρα θα διαλυθεί. Ένας παίκτης που έχει συμβόλαιο πρέπει πάντα να δείχνει ότι είναι έτοιμος. Η δουλειά μου είναι ετοιμάζω τους παίκτες και να παίρνω τις αποφάσεις. Τέλος της ιστορίας, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Κανείς δεν είναι πάνω από τους κανόνες, την πειθαρχία και την ομάδα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο διαλυθήκαμε».

Για την παρουσία του Σαμπράνο και τη λύση που μπορεί να δώσει στην πίεση του αντιπάλου:

«Θα μπορούσε να αποτελέσει μία καλή λύση σε αυτό το πρόβλημα. Έχει την αυτοπεποίθηση να παίξει κάποιες φορές κάθετα και να περάσει το παιχνίδι μπροστά».

Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες και έαν υπάρχει πίεση στους παίκτες:

«Ο καθένας μπαίνει στο γήπεδο με θέληση να κερδίσει. Όλοι ξέρουν ότι είναι αρχή του να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα. Αν υπάρξουν γρήγορα τα θετικά αποτελέσματα, αυτό θα φέρει ικανοποίηση. Υπάρχει κάτι στην τελική προσπάθεια που να μην έχουμε αυτό… το κρύο αίμα».

Για την λειτουργία στα τελευταία λεπτά του αγώνα:

«Δεν παίζουμε 11 εναντίον 0, υπάρχει κι ο αντίπαλος. Υπάρχει ένα άγχος στο τέλος ακόμη κι αν έχεις δημιοργήσει πολλές φάσεις και λόγω της κούρασης και λόγω του ότι δεν βρισκόμαστε στο 100%. Είχαμε κάποια λάθη στις αξιολογήσεις αλλά τα παιχνίδια πρέπει να κερδηθούν και με τέτοιες καταστάσεις».

Για το αν αισθάνεται ότι έχει μάθει καλύτερα το υλικό:

«Ναι, ξεκινάω να βλέπω την ποιότητα αλλά και την βελτίωση του καθενός. Στο τέλος ο παίκτης κάνει την διαφορά κι αν νιώθει καλά πνευματικά και σωματικά θα δώσει την λύση».