Μία ομάδα – Μια πόλη

H Νίκη Βόλου είναι σε αποσύνθεση, ο Ολυμπιακός Βόλου δυσκολεύεται να διεκδικήσει την άνοδο από την Φούτμπολ Λιγκ και σιγά – σιγά αρχίζει να ωριμάζει στον Βόλο η ιδέα της μίας ομάδας στην πόλη.

Υπερμαχος αυτής της λύσης είναι και ο Αχιλλέας Μπέος, αν και οπαδός του Ολυμπιακού Βόλου, που είχε δηλώσει παλιότερα πως η μόνη Νίκη που γνωρίζει, είναι μια κομμώτρια.

«Είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό και πολύ σωστό. Δεν είμαι όμως εγώ αυτός ο οποίος θα καθορίσει αυτή την απόφαση. Αν θέλετε, να δώσω τις ευλογίες μου, θα το ήθελα πολύ, αλλά δεν μπορώ να πάρω την απόφαση. Αυτό αφορά τους ιδιοκτήτες και τους παράγοντες του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου. Θεωρώ όμως ότι είναι άδικο μια μερίδα ατόμων, γιατί δεν είναι παραπάνω, 100-200 απ’ τη μία πλευρά και 100-200 απ’ την άλλη, να στερούν την δυνατότητα στο νομό Μαγνησίας να έχει μια υπερομάδα, δίνοντας χαρά σ΄ όλο το Βόλο. Είχα κάνει μια προσπάθεια, ξεκινώντας από μια δημοσκόπηση η οποία έδειξε πως το 71% των φιλάθλων του Βόλου ήταν υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης. Και όταν λέω μία ομάδα, για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ συγχώνευση, διότι οι ιστορίες δεν παραγράφονται. Η ιστορία της Νίκης Βόλου θα συνεχίσει να υπάρχει, όπως και του Ολυμπιακού. Και οι δύο θα συνεχίσουν να υπάρχουν σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ασχολούμενοι με τις υποδομές, όμως σε επαγγελματικό επίπεδο η πόλη θα έχει μία ομάδα η οποία θα λέγεται ‘Βόλος’. Αυτό είναι το σωστό και αυτό πρέπει να γίνει», δήλωσε ο δήμαρχος του Βόλου στο Novasports, διευκρινίζοντας πως οι δύο ιστορικές ομάδες, μπορούν να συνεχίσουν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, για να μη σβήσει η ιστορία τους.

Στον Ολυμπιακό Βόλου φαίνεται πως είναι περισσότερο συμβιβασμένοι μ΄ αυτή την ιδέα και μάλιστα στην μπουτίκ της ομάδας το “Ολυμπιακός Βόλου” αντικαταστάθηκε από το “Volos FC”.

volosfc