Μίλησαν για…Σαββίδη στη συνάντηση με Βασιλειάδη

246

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση του Υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους των έξι “μικρών” της Super League {Δάρα, Ζαμάνη (Πανιώνιος), Μποροβήλο, Καϋμενάκη (Αστέρας Τρίπολης), Σπανό, Μπέτση (Ατρόμητος), Πιαλόγλου (Ξάνθη), Μπελεβώνη (Παναιτωλικός), Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα)}.

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ ήταν αρχικά αρνητικοί στην διακοπή του πρωταθλήματος ωστόσο ήταν θετικοί στο ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρά μέτρα σχετικά με τις ποινές.

«Το πρόβλημα δεν είστε εσείς, αλλά η διακοπή ζημιώνει ουσιαστικά εσάς. Είχαμε ένα ηθικό φραγμό σε αυτό, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο», τόνισε αρχικά ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Στη συνέχεια το λόγω πήρε ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός ο οποίος τόνισε:

«Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Βασιλειάδη. Μας ζήτησε τις απόψεις μας πάνω σε κάποιες προτάσεις που αφορούσαν την αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα. Συμφωνήσαμε και είπαμε ότι δεν έχουμε καμία αντίρρηση, γιατί οι συγκεκριμένες ομάδες που είμαστε σήμερα εδώ δεν δημιουργούμε προβλήματα και το έχουμε δείξει.

Αυτό που ζητήσαμε από τον υπουργό είναι ότι υπάρχει πειθαρχικό δίκαιο και θα πρέπει να εφαρμοστεί και αποδοθούν ευθύνες σ’ αυτούς που πραγματικά τις έχουν. Όλες οι ομάδες ήμασταν αντίθετες με τη διακοπή του πρωταθλήματος, διότι μας προκαλεί προβλήματα σε οικονομικά θέματα. Ο Υπουργός τα άκουσε πολύ προσεκτικά και μιλήσαμε για διάφορα θέματα. Είχαμε μια πάρα πολύ καλή κουβέντα και ευελπιστούμε α καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι, να απομονώσουμε κάποια πράγματα τα οποία φέρνουν μια δυσάρεστη εικόνα».

«Αδικούμε την εικόνα του ποδοσφαίρου με κάποιες συμπεριφορές και θα πρέπει εμείς οι παράγοντες να δείχνουμε μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και να ελέγξουμε τις συμπεριφορές μας. Αν αυτό το κατορθώσουμε και υπάρχει ειλικρίνεια μεταξύ μας θα υπάρχουν καλύτερες μέρες. Προέχει να λυθούν τα προβλήματα με τις πειθαρχικές κλήσεις και να είναι ξεκάθαρος ο βαθμολογικός πίνακας. Δεν μου άρεσε η απόφαση στη 1:10 τη νύχτα. Δεν μπορείς να ξεκινάς να παίξεις ένα παιχνίδι χωρίς κόσμο και πέντε πόντους πίσω και τελικά να παίζεις με κόσμο και στο -2. Η συγκεκριμένη απόφαση έπρεπε να είναι -3 και το παιχνίδι να το χάσει ο ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση».

Τέλος ο κύριος Σπανός αναφέρθηκε και στον Ιβάν Σαββίδη και το όσα έγιναν  στην Τούμπα, δίνοντας την δική του εκδοχή: «Ως Έλληνας πολίτης και σαν παράγοντας δεν συμφωνώ. Το όπλο δεν μου άρεσε οπτικά. Υπάρχουν όμως πολλά κρυμμένα όπλα και τα έχουμε δει σε επιθέσεις με διαιτητές, σε συναδέλφους σας. Ο κ. Σαββίδης είναι μεγάλος επιχειρηματίας. Όπως και ο Μαρινάκης και ο Μελισσανίδης έχουν φρουρά και όπλα: το ξέρουμε όλοι. Έχουμε βρεθεί όλοι σε τέτοια θέση. Να μπούμε σε γήπεδο. Και δεν βγάζω έξω τον εαυτό μου. Κανείς δεν ξέρει τι πίεση τραβάει ένας παράγοντας. Δεν ευλογώ τα γένια μου, δεν βγάζω έξω τον εαυτό μου. Δεν είναι σωστή αυτή η συμπεριφορά. Πρέπει να έχουμε αυτοσυγκράτηση και να βγάζουμε το σωστό παράδειγμα προς τα έξω».