«Μίλησα με Ίβιτς, περιμένει το εξωτερικό»

273

Οι αλλαγές στους πάγκες των ομάδων της Σούπερ Λίγκας συνεχίζονται και η τελευταία αλλαγή γίνεται στη Λάρισα, με την αποχώρηση του Αντρέ Πάους.

Ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε ότι από το καλοκαίρι είχε μιλήσει με τον Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος, όπως του είπε, περιμένει κάτι μεγάλο από το εξωτερικό, ενώ ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας συμπλήρωσε ότι μίλησε και με τον Άγγελο Αναστασιάδη τώρα, ο οποίος δεν είναι ζεστός να πάει τώρα στην ΑΕΛ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο ραδιόφωνο της ΑΕΛ :

«Είναι αλήθεια πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία με τον κ. Πάους για διάφορους λόγους παρά τον σεβασμό και την αξία. Βρίσκεται σε συζητήσεις από χθες ο κ. Μάρκου για να βρεθεί η λύση. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να διώχνω προπονητές εκτός αν παραιτούνται οι ίδιοι, ή συμφωνούμε μαζί χωρίς να υπάρχουν προβλήματα τη λύση της συνεργασίας. Δεν αρμόζει και στο μέγεθος του κλαμπ κάτι άλλο εκτός από αυτό.

Πρέπει πρώτα να λυθεί η συνεργασία με τον κ. Πάους με κοινό τρόπο. Δεν θα βλάψουμε φυσικά τα συμφέροντα της ομάδας κι από εκεί και πέρα θα κινηθούμε να βρούμε προπονητή».

Για τον Ίβιτς: «Ακούω κάθε μέρα, δεν γνωρίζω να μπαίνω στο διαδίκτυο, αλλά μου λένε όλοι πως έχει γεμίσει με την είδηση πως προπονητής της ΑΕΛ θα είναι ο Μαντζουράκης. Όπως και το όνομα του Ίβιτς.

Εγώ τον Ίβιτς θα τον ήθελα για προπονητή στην ΑΕΛ και τους είχα κάνει πρόταση από το καλοκαίρι πριν ανανεώσει ο κ. Πάους. Ο κ. Ίβιτς μόλις έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, επειδή ο Ηλίας είναι φίλος μου και γνωρίζω και το μικρό που έχουμε καλή σχέση, του είπα να έρθει να φτιάξουμε σιγά-σιγά την ομάδα και να φτάσει εκεί που πρέπει.

Του είπα πως η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και δεν είναι συνηθισμένη. Μπορεί ο ΠΑΟΚ με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που έχει να έχει τη μεγαλύτερη εικόνα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα σαν μέγεθος, αλλά η ΑΕΛ έχει ακριβώς τους ίδιους τίτλους με τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Άρα δεν είμαστε ένα μικρό κλαμπ. Καλύτερο γήπεδο έχουμε, καλύτερο προπονητικό κέντρο έχουμε, κόσμο έχουμε. Και του είπα να έρθει να δουλέψει εδώ αφού του δίναμε τις ίδιες και καλύτερες δυνατότητες. Επειδή είχαμε καλούς Σέρβους ποδοσφαιριστές και Κροάτες, που είναι ένα έθνος, του είπα να έρθει.

Μου είπε ευχαριστώ πολύ και ο Ηλίας και ο Βλάνταν, όμως περιμένω κάτι πολύ μεγάλο από το εξωτερικό. Άρα αποκλείστε τον Ίβιτς όχι γιατί δεν τον θέλαμε, η τελευταία μου συζήτηση έγινε σήμερα. Αλλά μην το περιμένετε».

Για τον Μαντζουράκη: «Το όνομα του κ. Μαντζουράκη δεν ξέρω από που προέκυψε. Εγώ τον έκανα προπονητή τον Γιάννη. Όταν ήμουν γενικός αρχηγός στο Αιγάλεω το 1981 μαζί με πρόεδρο Θωμά και Βίκτορα Μητρόπουλο ψάχναμε έναν προπονητή όταν ήμασταν στη Γ’ Εθνική. Ο Γιάννης είχε κάνει μία εξαιρετική παρουσία στη Χαλκίδα, ήταν βοηθός του Αντώνη Γεωργιάδη πιο πριν και είδαμε πως μας κάνει. Εκείνη τη χρονιά πήραμε το πρωτάθλημα, στη συνέχεια ανεβήκαμε και μείναμε στη Super League με εκείνη τη μεγάλη ομάδα που μετά διαλύθηκε. Έχω να μιλήσω μαζί του για συνεργασία προπονητική από την δεκαετία του 80′».

Αν η ομάδα θα έχει νέο προπονητή έως τη Κυριακή: «Θα είναι αποτυχία να μην έχει προπονητή η ΑΕΛ και να πάει με τον βοηθό στον πάγκο της».

Αν ο επόμενος προπονητής θα είναι Έλληνας ή ξένος: «Δεν έχουμε καταλήξει. Έχω κάτι στο μυαλό μου και τον ήθελα και όταν έφυγε ο Σάκης Τσιώλης τον Απρίλιο. Του έκανα πρόταση τότε, αλλά ήταν στη χώρα και δεν μπορούσε να έρθει να δουλέψει. Έχει δουλέψει σε μεγάλα κλαμπ τη χώρα του. Θα ήταν εξαιρετική επιλογή αν έρθει τώρα. Κάνουμε μια προσπάθεια αλλά δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι.

Από εκεί και πέρα θα μας απασχολήσει κάποιος άλλος αν δεν έρθει. Το πρόσωπο που θα έρθει θα πρέπει να έχει ειδικά προσόντα και από εκεί πέρα θα κοιτάξουμε για Έλληνες. Αλλά όλα θα πρέπει να γίνουν το αργότερο έως την Πέμπτη».

Αν θα περιμένουμε κάτι σήμερα: «Σήμερα δεν έχουμε καταλήξει κάπου, αλλά μέχρι την Πέμπτη θα πρέπει να έχουμε ξεμπερδέψει. Πρώτα θα πρέπει να λύσουμε την υπόθεση με τον κ. Πάους, γιατί αυτό απαιτεί το μέγεθος του κλαμπ».

Για την στήριξη στον Πάους: «Τον στήριξα πολύ. Ακόμα και συνεργάτες που ήθελε ήρθαν. Έδιωξα το Φυντάνη εξαιτίας του. Νομίζω μεγαλύτερη στήριξη από ιδιοκτήτη δεν υπάρχει στο παρελθόν».

Για τα χαρακτηριστικά του νέου προπονητή: «Την Κυριακή θα έχουμε προπονητή. Δεν θα πάμε με τον βοηθό ή με τον γυμναστή. Είμαστε ομάδα Super League. Αλλά σε 2-3 μέρες θα πρέπει να βρούμε τον καλύτερο προπονητή. Να έχει την επάρκεια και να σηκώσει το βάρος της ΑΕΛ, να έχει δουλέψει σε μεγάλα κλαμπ για να μπορεί να αντέξει έναν αγώνα στη Λάρισα. Να έχει δουλέψει σε μία ομάδα με πολύ κόσμο. Να έχει κύρος ώστε να μπει μέσα στα αποδυτήρια και να υπάρχει το μπάχαλο αυτό που είχαμε στα αποδυτήρια να ακούγονται μόνο γνώμες. Και το κυριότερο να είναι ένας άνθρωπος που να κατανοήσει πως στόχος δεν είναι απλά η παραμονή, άρα θα πρέπει να δουλέψει με την ομάδα, αξιοποιήσει το εξαιρετικό υλικό που θα του δώσουμε. Και να δούμε καλή μπάλα και αποτελέσματα».

Για τον Αναστασιάδη: «Μιλήσαμε με τον Άγγελο χθες. Δεν μπορεί. Μιλήσαμε και το καλοκαίρι και πέρυσι τον Απρίλιο, μήπως ξεπεράστηκαν τα πρόβληματα».

Για επιστροφή του Φυντάνη: «Δεν υπάρχει σενάριο επιστροφής του Φυντάνη. Είναι καλό παιδί και φίλος μου. Μπορεί να τρώμε και πίνουμε καφέ μαζί, όμως του ανέθεσα ένα ρόλο. Το καλοκαίρι τον αναβάθμισα σε βοηθό προπονητή αλλά απέτυχε. Πέτυχε την προηγούμενη σεζόν όταν έφυγε ο Τσιώλης και έχει σημαντικό μερίδιο στην παραμονή της ομάδας, καθώς απομόνωσε τους ξένους από τα αποδυτήρια και δουλέψαμε με τους 18 παίκτες που κερδίσαμε την παραμονή. Άλλαξε το κλίμα και βοήθησε τον Πάους. Από τη νέα σεζόν ως βοηθός και όχι ως τεχνικός διευθυντής θεωρώ πως δεν βοήθησε το κλαμπ».

Αν θα υπάρξει γενικός αρχηγός: «Ανάλογα με τον προπονητή που θα πάρουμε, μπορεί να έρθει και κάποιος συνεργάτης. Σ’ εμάς δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Έχουμε εξαιρετικό γυμναστή και προπονητή τερματοφυλάκων. Δεν θα αλλάξει τίποτα».