Μαντζουράκης: «Πιο γρήγορος στην ανάπτυξη ο φετινός ΠΑΟΚ»

92

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, όπου o Παναιτωλικός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis 95.5 ο προπονητής της ομάδας του Αγρινίου, Γιάννης Μαντζουράκης.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ: «Είναι ένα παιχνίδι έναρξης, ένα δύσκολο παιχνίδι με μία ομάδα η οποία όλη της η οργανωτική προσπάθεια τόσο από το τιμ το τεχνικό, όσο και από τη διοίκηση, είναι να αλλάξει το επίπεδο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Και νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε, ήρθαν καλοί παίκτες, όπως και στις άλλες μεγάλες ομάδες, και πιστεύω ότι θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερος συναγωνισμός στα πάνω πατώματα».

Για τον αν ο φετινός ΠΑΟΚ είναι καλύτερος σε σχέση με πέρυσι: «Όταν έρχονται καινούριοι παίκτες και παίρνουν θέση στην ενδεκάδα σημαίνει ότι έβγαλαν κάποιους άλλους γιατί είναι καλύτεροι».

Για τη δυσκολία των αγώνων της πρεμιέρας: «Οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες για ομάδες που δεν έχουν επίσημα παιχνίδια. Αυτές που έχουν επίσημα παιχνίδια είναι λίγο ένα βήμα καλύτερες, πιο μπροστά σε ρυθμό».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ: «Δεν τον ξέρει τόσο καλά ο κόσμος ακόμα του ΠΑΟΚ, μπήκαν πολλά καινούρια άτομα. Πάει καμία ομάδα σε μονάδες; Δεν πάει σε μονάδες. Κυρίως προσπαθείς να μελετήσεις το σύνολό της και τη δυναμική που βγάζει σαν ομάδα και από πού τη βγάζει, τους μηχανισμούς που έχει και νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει σε έναν ιδιαίτερο τομέα που τα τελευταία χρόνια πάσχιζε. Νομίζω ότι έχει γίνει πιο γρήγορος στην ανάπτυξη μιας και στη μεσαία του γραμμή ήρθαν άλλοι παίκτες».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει την πρώτη θέση: «Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις με τις κινήσεις που έκαναν το καλοκαίρι και νομίζω έχουν αλλάξει επίπεδο όλες αυτές οι ομάδες προσπαθώντας να πλησιάσουν τον Ολυμπιακό, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια δέσποζε με την ποιότητα των παικτών. Όλες αυτές οι τρεις ομάδες που ανέφερα έχουν αλλάξει επίπεδο μιας και ήρθαν αρκετοί παίκτες με ποιότητα. Και στις τρεις ομάδες».