Μαρτύριο της σταγόνας για τον Άρη

Στο σημερινό συμβούλιο της ΕΠΟ δεν πάρθηκε καμιά απόφαση που να αφορά τον Άρη. Είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, καθώς πρώτα θα πρέπει να έχουν δρομολογηθεί όλα τα υπόλοιπα.

Ο Άρης είναι στην αναμονή, και στην αναμονή θα μείνει αρκετό καιρό. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτό το μαρτύριο της σταγόνας, που υφίστανται οι κίτρινοι, που περιμένουν, περιμένουν, χωρίς να ξέρουν πότε θα πάρουν απαντήσεις κι αν αυτές οι απαντήσεις, θα είναι θετικές.

Στο σημερινο συμβούλιο, η ΕΠΟ δεν μπορούσε να πάρει καμιά απόφαση για τη Φούτμπολ Λιγκ και το αν θα ανέβουν κι άλλες ομάδες, καθώς δεν τελείωσε το φετινό πρωτάθλημα, δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία και φυσικά, δεν ξεκίνησε η διαδικασία για τη δήλωση συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

Θεωρητικά η υπόθεση πάει τώρα για τις 25 Ιουνίου, στο συμβούλιο της ΕΠΟ, μία μέρα πριν τη γενική συνέλευση. Κι εκεί, όμως, δύσκολα θα υπάρχει απόφαση.

Ουσιαστικά, για να τεθεί θέμα αντικατάστασης ομάδων, θα πρέπει κάποιες ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική, αντί για την Φούτμπολ Λιγκ. Καμιά από τις ομάδες, που λέγεται πως θα πάνε στη Γ΄Εθνική (Νίκη Βόλου, ΟΦΗ, ίσως κι ο Εργοτέλης), δεν έχουν προς το παρόν λόγο να δηλώσουν συμμετοχή τώρα. Όλοι θα περιμένουν μήπως γίνει κανένα θαύμα και μπορέσουν να παίξουν στην Φούτμπολ Λιγκ.

Υπάρχει φυσικά η περίπτωση να δηλώσουν αυτές οι ομάδες συμμετοχή στην Φούτμπολ Λιγκ, και τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου, θα αποφασίσουν να παίξουν στην Γ΄Εθνική. Αυτό έκανε κι ο Άρης πέρσι.

Το πρώτο ζητούμενο, λοιπόν, είναι να δηλώσουν οι συγκεκριμένες ομάδες συμμετοχή στη Γ΄Εθνική και το δεύτερο, να αποφασίσουν η Φούτμπολ Λιγκ και η ΕΠΟ να τις αντικαταστήσουν.

Σ΄αυτή τη φάση, λίγο – πολύ όλοι έχουν καταλάβει ότι η Φούτμπολ Λιγκ προτιμά να παίξει με λιγότερες ομάδες, και παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, η προκήρυξη του πρωταθλήματος της δίνει αυτό το δικαίωμα, εφόσον αποχωρήσει κάποια ομάδα.

Το καλοκαίρι θα είναι μεγάλο για τον Άρη, και αυτή τη στιγμή, το ενδεχόμενο να γίνουν μπαράζ και μάλιστα άμεσα, μάλλον έχει αρχίσει να μοιάζει απίθανο.