Μεγαλώνει μικρούς, μικραίνει μεγάλους

108

Ο Πορτογάλος Πέντρο Μάρτινς θα είναι όπως όλα δείχνουν ο επόμενος προπονητής του Ολυμπιακού, που τα τελευταία δύο χρόνια τους αλλάζει σαν τα πουκάμισα.

Ποιος είναι όμως ο 47χρονος, που κατά τα φαινόμενα, θα πιάσει δουλειά στο λιμάνι;

Είναι ένας προπονητής, που δεν συγκαταλέγεται στα καλά ονόματα της πορτογαλικής αγοράς και φυσικά, η επιλογή του δείχνει και το ότι ο πήχης στον Ολυμπιακό πέφτει γενικώς.

Ο Μάρτινς, που έκανε αδιάφορη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, ξεκίνησε ως βοηθός του Κουσέιρο σε Σετούμπαλ και Πόρτο, πέρασε από διάφορες μικρές ομάδες, βρέθηκε στην Μαρίτιμο Β και τον Οκτώβριο του 2010 ανέλαβε την πρώτη ομάδα της Μαρίτιμο.

Εκεί έμεινε 4 χρόνια, την κράτησε στη μέση της βαθμολογίας και μια χρονιά την έβγαλε και στο Γιουρόπα Λιγκ. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Μαδέιρα.

Το 2014 πήγε στην ταπεινή Ρίο Άβε και τη δεύτερη σεζόν την έβγαλε 6η και την οδήγησε στο Γιουρόπα Λιγκ.

Εξαργύρωσε αυτή την επιτυχία με ένα συμβόλαιο στην Βιτόρια Γκιμαράες, μια ομάδα με πολύ και φανατικό κόσμο.

Στην πρώτη του σεζόν στην Γκιμαράες, βρήκε μια στρωμένη ομάδα, βγήκε μαζί της στην Ευρώπη και στο πόλη, που γεννήθηκε ο Αντρέ Βιεϊρίνια, πίστεψαν ότι η ομάδα τους θα πάρει επιτέλους την… πάνω βόλτα και θα πλησιάσει τους τρεις μεγάλους.

Για κακή τους τύχη, τη δεύτερη σεζόν, τα πράγματα δεν πήγαν καλά.

Η Γκιμαράες βολόδερνε κάπου στη μέση της βαθμολογίας, το κλίμα έγινε βαρύ για τον Πέντρο Μάρτινς και στις 18 Φεβρουαρίου, μετά τη συντριβή από την Μπράγκα με 5-0, απολύθηκε.