Μελίσσας:«Δεν θέλουν να… φάνε τους Έλληνες στον ΠΑΟΚ»

405

Για την μετακίνηση του στην Λαμία ως δανεικός, την προετοιμασία του με τον ΠΑΟΚ αναφέροντας ότι δεν υπάρχει πλάνο για να… φάνε τους Έλληνες από την ομάδα. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Μετρόπολις»:

 

Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την ομάδα της Λαμίας: «Από την αρχή του καλοκαιριού υπήρχαν προτάσεις και τις είχα συζητήσει με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Επρεπε όμως να περιμένω επειδή υπήρχε έλλειψη τερματοφυλάκων στον ΠΑΟΚ και για αυτό έμεινα και στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας αλλά και όλο αυτό το τελευταίο διάστημα στην ομάδα. Με βοήθησε αυτή η καλή προετοιμασία και πλέον έγινε αυτό που ήθελα να πάω δανεικός σε ομάδα της Σούπερ Λίγκα για να πάρω ακόμη περισσότερες εμπειρίες».

Για τις εμπειρίες που είχε πέρσι αγωνιζόμενος με την Σπάρτη: «Η δεύτερη κατηγορία είναι σχολείο ιδιαίτερο και σε καμιά περίπτωση… Πανεπιστήμιο. Εμαθα πολλά αγωνιζόμενος σε ανεπαρκή γήπεδα, σε αντίξοες συνθήκες, αλλά είχα το σθένος να ανταπεξέλθω σε όλα αυτά και πλέον έχω την ευκαιρία να παίξω στη Λαμία, στην Σούπερ Λίγκα και να δείξω την αξία μου».

Για τους στόχους που έχει πηγαίνοντας στη Λαμία: «Είναι καλές οι προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ, δυνατές αλλά δεν αρκούν για έναν τερματοφύλακα αν θέλει να προοδεύει. Για να γίνεσαι καλύτερος πρέπει να έχεις εμπειρίες και αυτές τις αποκτάς μέσα από τα παιχνίδια και όχι απλά με δυνατές προπονήσεις. Για αυτό και συμφώνησα με τον ΠΑΟΚ να φύγω. Στη Λαμία στόχος μου είναι να παίζω όσο το δυνατόν περισσότερο. Στόχος της ομάδας είναι να παραμείνει στην κατηγορία, έχει τον ίδιο προπονητή, έχει καλή αμυντική λειτουργία και νομίζω ότι αν καταφέρει από νωρίς να κερδίσει την παραμονή μπορεί να πάει ακόμη καλύτερα».

Για το αν είναι δικαιολογημένη η ανησυχία του κόσμου του ΠΑΟΚ με τα όσα βλέπει στα φιλικά και επίσημα ματς της ομάδας: «Η ομάδα είναι ίδια ουσιαστικά και παίζει με την ίδια ενδεκάδα αν εξαιρέσουμε τις αλλαγές που γίνονται κατά τη διάρκεια των αγώνων. Πέρσι αυτά τα παιδιά έπαιξαν κοντά στους εξήντα αγώνες και η προετοιμασία έπρεπε να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί. Η ομάδα θα δέσει, θα έχει καλή εικόνα και θα βρει τα πατήματα της».

Για τον Στανόγεβιτς και τις εντυπώσεις που του άφησε: «Είναι προπονητής με συγκεκριμένο πλάνο, μας μιλά, ζητά την πειθαρχία, είναι κοντά στους παίκτες και πιστεύω ότι η δουλειά του θα βγει σύντομα στο γήπεδο».

Για την πληθώρα τερματοφυλάκων στην ομάδα: «Αυτό έγινε αναγκαστικά γιατί ο Μπρκιτς είχε έναν τραυματισμό που συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί ενώ και ο Γλύκος είχε έναν σοβαρό τραυματισμό και εύχομαι να γυρίσουν και οι δυο υγιείς. Επομένως υπήρχε πρόβλημα και έπρεπε ο ΠΑΟΚ να πάρει τερματοφύλακες αφού η χρονιά είναι δύσκολη και απαιτητική και νομίζω ότι για φέτος η ομάδα έχει καλυφθεί».

Για τον Ρέι: «Πολύ καλός χαρακτήρας και ευχάριστος άνθρωπος. Είναι συγκεντρωμένος και δουλεύει καλά και το σημαντικό είναι ότι παρά το ότι για πρώτη φορά βγήκε από τη χώρα του έχει προσαρμοστεί πολύ γρήγορα. Είναι μια ιδιαίτερη θέση του τερματοφύλακα, υπάρχει πίεση και μέσα από τους αγώνες θα δείξει την αξία του και θα κριθεί».

Για το ότι λιγοστεύουν οι Ελληνες στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: «Δεν είναι στοχευμένο για να… φάνε τους Ελληνες. Εχει να κάνει με τις επιλογές του προπονητή. Δεν μπορώ να πω με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή».