«Με τον Σάντος νικούσαμε 1-0 το Λιχτενστάιν»

126

Για την εικόνα της Εθνικής Ελλάδος στα τελευταία παιχνίδια μίλησε ο Κώστας Μανωλάς, που συνόδευσε τον Μίχαελ Σκίμπε στην συνέντευξη τύπου στο Τάμπερε, μια ημέρα πριν το παιχνίδι με την Φινλανδία, για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Nation League.

Αναλυτικά, τα όσα είπε: 

Για το τι αγώνα περιμένει με την Φινλανδία, ανέφερε: “Θα είναι σκληρό ματς. Η Φινλανδία έχει τρεις νίκες με 1-0. Κάθε ματς είναι δύσκολο σε αυτό το επίπεδο. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα δώσουμε το 100% για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε”.

Για τον Τέεμου Πούκι, απάντησε: “Είναι μαχητής, τρέχει πολύ, πιέζει, κάνει καλές κινήσεις, αλλά είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε και θα δούμε ποιος θα είναι νικητής”.

Για το αν έχει γίνει scouting report για τη Φινλανδία, τόνισε: “Θα το δούμε σε λίγο. Θα την αναλύσουμε, αλλά την ξέρουμε, διότι έχουμε ξαναπαίξει μαζί της. Ξέρουμε ότι δίνουν τα πάντα στο γήπεδο, αλλά δεν είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Θα μπούμε για τη νίκη και ελπίζουμε να την πάρουμε”.

Για την πίεση της πρωτιάς, τόνισε: “Εμείς μπήκαμε για να νικήσουμε στο προηγούμενο ματς. Σημασία έχει το αποτέλεσμα. Στην Ουγγαρία κάναμε δέκα κλασικές και εκείνοι δυο και χάσαμε. Ας παίζουμε πιο μέτρια και ας νικάμε, παρά να παίζουμε καλύτερα και να χάνουμε. Είχαμε σοβαρή εικόνα ως ομάδα, αμυντικά ήμασταν καλοί σε όλο το ματς. Μην παίρνουμε μόνο τα αρνητικά. Δε νομίζω ότι τα προηγούμενα χρόνια παίζαμε όπως η Βραζιλία και η Ισπανία. Και με Σάντος που ήταν επιτυχημένος, νικούσαμε 1-0 το Λιχτενστάιν. Ποτέ δεν νικούσαμε 4-0, 5-0. Στόχος είναι η πρώτη θέση. Είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε το 100% για να πετύχουμε τον στόχο μας. Στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας”.

Για το τι ματς περιμένουμε, είπε: “Περιμένουμε ένα κλειστό ματς, εμείς όμως θα παίξουμε τη μπάλα μας. Να μην κινδυνέψουμε αμυντικά, διότι πρώτα απ’ όλα κοιτάζουμε να μην φάμε γκολ. Με νοιάζει να νικάμε, αυτός είναι ο σκοπός μου, Να βγαίνω νικητής από το γήπεδο. Είμαι ευχαριστημένος που νικήσαμε και όχι δυσαρεστημένος που δεν παίξαμε καλά”.

Για το αν μας κάνει και το “Χ”, σχολίασε: “Στόχος είναι πάντα η νίκη. Είμαστε καλύτερη ομάδα, ο προπονητής ποτέ δεν μας έχει πει να κάτσουμε πίσω για την ισοπαλία. Κάνουμε πρέσινγκ καλό. Στην Ουγγαρία δεν πρεσάραμε καλά, αλλά εδώ το κάναμε. Δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες, αλλά πήραμε τους τρεις πολυπόθητους βαθμούς. Δεν κινδυνέψαμε να χάσουμε. Να είμαστε σοβαροί στο τακτικό κομμάτι, να βάλουμε ένα γκολ και γιατί όχι να νικήσουμε 0-1. Είμαι αισιόδοξος. Είμαστε νέα ομάδα, δεν είναι εύκολο. Δείτε και άλλες ομάδες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ιταλία. Δεν είναι εύκολο όταν αλλάζεις, θέλει και μια προσαρμογή. Έχουμε μέλλον και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον μας”.

Για το αν είναι ευκαιρία να πάρουμε το τρίποντο, ανέφερε: “Δεν έχω τίποτα να αποδείξω σε κανέναν, ούτε η Εθνική. Είμαστε υπερήφανος λαός. Θα δώσω και την ψυχή μου όπως και οι άλλοι παίκτες. Θα μπούμε για να νικήσουμε και θα κάνουμε το παιχνίδι μας για να πετύχουμε το στόχο μας”.