Μητσοτάκης για ΠΑΟΚ: «Τα πρωταθλήματα μέσα στο γήπεδο…»

260

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στον FM100 και στο Focus Fm και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για το ΠΑΟΚ.

Αφού παραδέχθηκε πως ήταν λάθος η δήλωσή του περί πέτσινου γκολ, τόνισε πως καλό είναι τα πρωταθλήματα να κρίνονται μέσα στο γήπεδο.

Μεταξύ άλλων είπε:

“Βεβαίως ήταν λάθος η περσινή δήλωσή μου, αλλά δεν το είπα εγώ, το είπε ο δημοσιογράφος. Από εκείνη την ημέρα υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην σχολιάζω τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο” τόνισε αρχικά ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζοντας:

“Ο ΠΑΟΚ έπαιξε φέτος πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και χαίρομαι να βλέπω τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει καλύτερα και να υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός. Στενοχωριέμαι όταν η αντιπαράθεση φεύγει από το γήπεδο και πάει αλλού. Τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Εγώ θέλω καθαρούς κανόνες στο επιχειρηματικό παιχνίδι και δεν έχω κόντρα με κανέναν. Αρκεί βέβαια να μην μπαίνουν οι επιχειρηματίες στον χώρο της πολιτικής. Σέβομαι όσους θέλουν να επενδύσουν, ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Οι επενδύσεις, όταν είναι νόμιμες, είναι καλοδεχούμενες.

Να μην γίνονται όμως πολιτικές παρεμβάσεις, η χώρα διοικείται από την εκλεγμένη κυβέρνηση και φυσικά από τους τοπικούς άρχοντες, περιφερειακούς και τοπικούς. Πάνω απ΄ όλα είμαι φίλαθλος. Αγαπώ τον αθλητισμό, αγαπώ το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και όλα τα αθλήματα. Δεν είμαι παθιασμένος οπαδός, μου αρέσει όμως οι ελληνικές ομάδες να είναι ανταγωνιστικές.

Θα ήθελα να αναβαθμιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα ήθελα περισσότερους νεαρούς Έλληνες παίκτες στις ομάδες, περισσότερες επενδύσεις στις υποδομές, όπως τη δημιουργία νέων γηπέδων όπως αυτό που θέλει να φτιάξει ο ΠΑΟΚ. Τα νέα γήπεδα αναβαθμίζουν την ποιότητα του ποδοσφαίρου μας και μακάρι να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε ένα πρωτάθλημα χωρίς βία, όπου οι οικογένειες θα μπορούν να πηγαίνουν με ασφάλεια στα γήπεδα και να χαίρονται το ποδόσφαιρο και οι διαφορές δεν θα λύνονται στα αθλητικά δικαστήρια αλλά στα γήπεδα και να κερδίζει ο καλύτερος”.