«Μικραίνει ο Ολυμπιακός…»

Για τα όσα καταγγέλλει ο Ολυμπιακός εναντίον του ΠΑΟΚ, αλλά και το θέμα της πειθαρχικής δίωξης των ερυθρολεύκων για τα γεγονότα του «Καραϊσκάκη» μίλησε σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ο γνωστός νομικός (και πρώην ποδοσφαιριστής) Λάκης Σημαιοφορίδης. Τόνισε ότι οι κινήσεις του Ολυμπιακού είναι προπέτασμα καπνού και δεν έχουν κάποια ουσία και αυτό το αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι οι φίλαθλοί του.

Αρχικά για τη δίωξη του Ολυμπιακού είπε: «Μια διαδικασία πειθαρχικής δίωξης περνάει από τη διαδικασία εξέτασης όλου του φακέλου. Για να καταλήξουν σε μια απόφαση θα συνεκτιμήσουν όλα τα στοιχεία, Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και οπτικοακουστικό υλικό, θεωρώ ότι η τιμωρία θα πρέπει να είναι δεδομένη. Εφόσον πιστοποιούνται και από έγγραφα, η τιμωρία θα είναι δεδομένη».

Για τις καταγγελίες του Ολυμπιακού για ΠΑΟΚ και Ξάνθη και τον έλεγχο από την ΕΕΑ είπε: «Ακολουθούν μια διαδικασία που προβλέπεται και έχουν να κάνουν με τις περιπτώσεις που αφορούν τους μετόχους. Η ΕΕΑ οφείλει να το ελέγξει, αλλά μου δίνει την εντύπωση ότι αυτό γίνεται όχι επειδή υπάρχει περίπτωση δικαίωσης, αλλά ως προπέτασμα καπνού για όλα όσα συμβαίνουν. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι υπάρχει κι άλλος κυρίαρχος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιθανολογώ ότι τα στοιχεία αυτά δεν τα έχει τώρα, αλλά τα είχε καιρό. Το ερώτημα είναι γιατί τα χρησιμοποιεί τώρα. Η κοινή λογική λέει κάποια πράγματα. Στο νομικό πεδίο δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι. Υπάρχει ενδελεχής έλεγχος από την ΕΕΑ για τις αγοραπωλησίες των ΠΑΕ».

Για τη στάση που έχει επιλέξει ο Ολυμπιακός: «Οι δηλώσεις της κ. Σουλούκου είναι γενικόλογες. Προφανώς όλα αυτά λέγονται για τη δημιουργία εντυπώσεων. Ο τρόπος με τον οποίο αναδεικνύει τα θέματα ο Ολυμπιακός, με τον τρόπο που ενεργεί αποδυναμώνεται και μικραίνει ως ομάδα γιατί προσπαθεί με άλλους τρόπους και όχι αγωνιστικούς να κερδίσει αυτό που θεωρεί κεκτημένο. Οι σοβαροί Ολυμπιακοί αντιλαμβάνονται ότι ο Ολυμπιακός αυτοαποδυναμώνεται και αυτοπεριορίζονται, γιατί προσπαθεί με άλλους τρόπους να κατακτήσει πρωταθλήματα και να μειώσει τους άλλους. Είναι τεράστια ομάδα, έχει κόσμο. Οι σοβαροί φίλαθλοι λένε κάντε καλύτερη ομάδα».