Μπαντής: «Αξιέπαινη η προσπάθεια των Ελλήνων παικτών για τη δημιουργία ΜΕΘ»

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, σχολιάζει την κίνηση που «τρέχει» από πλευράς Ελλήνων ποδοσφαιριστών με απώτερο σκοπό την δημιουργία νέας μονάδα εντατικής θεραπείας που θα ριχτεί στη μάχη κατά του κορωνοϊού, καθώς και την δωρεά του ΠΣΑΠ στο υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός».

Η μάχη που δίνει η Ελλάδα στο…μέτωπο του κορωνοϊού, αγγίζει (και) τις ευαίσθητες χορδές των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Τα τελευταία 24ώρα τρέχει μια αξιέπαινη ιδέα την οποία εμπνεύστηκαν τρεις παίκτες (θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους) που αγωνίζονται σε χώρες του εξωτερικού και πίσω απ΄την οποία στοιχίζονται ολοένα και περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές και βρίσκει πολύ καλή ανταπόκριση.

Τι προβλέπει αυτή;

Την συγκέντρωση χρημάτων για τη δημιουργία τουλάχιστον μιας ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) που θα συνεισφέρει στη χώρα μας εν μέσω της πανδημίας.

«Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο δείχνουν το δρόμο της αλληλεγγύης. Στο τέλος θα βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη.

Είτε είσαι αθλητής, είτε όχι, αυτή την περίοδο ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι για να βγούμε από αυτή την κατάσταση» τονίζει στο SDNA ο πρόεδρος του ΠΣΑΣ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) Γιώργος Μπαντής και πρόσθεσε:

«Ατομικά ή ομαδικά, όλοι αυτή την περίοδο παλεύουμε για τον ίδιο σκοπό. Κι εμείς ως ΠΣΑΠ το ίδιο κάναμε με την δωρεά προς το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός.

Είμαι αισιόδοξος πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Αυτό που προέχει τώρα είναι η υγεία του συνόλου και της κοινωνίας.

Το ποδόσφαιρο που αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας σίγουρα θα είναι διαφορετικό την επόμενη μέρα.

Η κοινωνία θα βιώσει δύσκολες καταστάσεις και το ποδόσφαιρο δεν θα μείνει αλώβητο, αν και σε κάθε χώρα υπάρχει ένα διαφορετικό καθεστώς».

Ο ΠΣΑΠ στο πλευρό του
υγειονομικού προσωπικού του Ερυθρού Σταυρού

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών γνωστοποίησε την Δευτέρα (30/3) πως παρέδωσε στο υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός το ποσό των 10.000 ευρώ σε ιατρικό εξοπλισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

»Ο άνθρωπος όταν νιώθει τον πόνο είναι ζωντανός…
Αλλά όταν νιώθει τον πόνο του άλλου τότε ναι…είναι Άνθρωπος.»
Νικος Καζαντζάκης

Πάνω απ’ όλα ως άνθρωποι και μετά ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, νιώθουμε την ανάγκη να δείξουμε με πράξεις την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του ιατρικού κλάδου της χώρας, που με κίνδυνο την προσωπική αλλά και οικογενειακή τους υγεία, τοποθέτησαν τα κορμιά τους ως ασπίδα προστασίας για όλους εμάς.

Ο ΠΣΑΠ θέλοντας να σταθεί δίπλα τους, στις υπεράνθρωπες προσπάθειές που καταβάλουν, παρέδωσε στο υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός Αθηνών το ποσό των 10.000 ευρώ σε ιατρικό εξοπλισμό.

Η αλληλεγγύη είναι οριζόντια και για ακόμη μια φορά μας αποδεικνύει πως αποτελεί το καλύτερο φάρμακο. Ό, τι δίνεις γυρίζει μέσα σου πιο πλούσιο, πιο βαθύ. Έχουμε πάρει τόσα πολλά από τις ζωντανές ψυχές που κρύβονται πίσω από τις άσπρες και πράσινες στολές, όπου οι λέξεις μοιάζουν φτωχές να το περιγράψουν. Παρότι τις ημέρες του εγκλεισμού όλοι μας αρχίσαμε να βλέπουμε πιο καθαρά, πιο ουσιαστικά, πιο διαφορετικά.

Αυτή την ώρα όλοι μας έχουμε την δύναμη να βοηθήσουμε, άλλοι στην πρώτη γραμμή των νοσοκομείων, άλλοι δίνοντας αίμα, άλλοι προσφέροντας φαγητό σε άστεγους και άπορους και άλλοι απλά μένοντας σπίτι. Γιατί όπως έγραψε κι ένας μεγάλος μας ποιητής…

«Αν δεν πεθαίνουμε ο ένας για τον άλλον, είμαστε κιόλας νεκροί».

πηγή: sdna.gr