«Μπορεί τετράδα ο Άρης»

102

Ο πρώην προπονητής του Άρη Γιάννης Μιχαλήτσος μίλησε στο Metropolis για την εθνική ομάδα αναλύοντας τα δεδομένα γι αυτήν ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως ο Άρη θα μπορούσε να τερματίσει μέσα στις τέσσερις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

« Εγώ νομίζω ότι κάνει μόνο βήματα πίσω και στα δύο παιχνίδια δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που είδα. Πίστευα ότι έγινε μια σύνθεση με αλχημείες να παίξουν κάποιοί παίκτες που δεν παίζουν στις θέσεις τους, κάποιοί από αυτούς δεν μπορούν να παίξουν, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον. Είναι μια βαριά ομάδα γιατί στο ποδόσφαιρο πέρα από κάποια πράγματα, η ταχύτητα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Στο πρώτο παιχνίδι εκτός από τον Μανωλά δεν έβλεπα κάποιο άλλον γρήγορο παίκτη στον αγωνιστικό χώρο. Όταν έχεις αργά μπακ, αργά αμυντικά χαφ, και παίζοντας με τέσσερα δεκάρια που δεν έχουν κύριο χαρακτηριστικό την ταχύτητα τότε υστερείς σε πολλούς τομείς. Η ταχύτητα είναι το άλφα και το ωμέγα. Κάποιοί παίκτες δεν είναι αυτοί που ήταν πριν, όπως ο Τοροσίδης που κάποτε ήταν πολύτιμος που αυτή την στιγμή δεν παίζει στον Ολυμπιακό και αν παίξει θα παίξει αμυντικό χαφ για αυτό και είχε πολλά προβλήματα από την πλευρά του. Το ίδιο και ο Λυκογιάννης ο οποίος είναι ένας ποιοτικός παίκτης με καλό αριστερό πόδι, καλή σέντρα αλλά χωρίς ταχύτητα δεν μπορείς να κάνεις καριέρα. Αν παίξει ο Μπακάκης, ο Ζέκα και ο Χριστοδουλόπουλος στα άκρα που είναι η φυσική του θέση τότε θα αλλάξει η ισορροπία, τότε ναι θα αποκτήσουμε ταχύτητα. Μιλάω για συγκεκριμένα πράγματα και για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Για τη διαφορετική φιλοσοφία του Σκίμπε:

«  Και αυτό ισχύει αλλά και από την άλλη για να παίξεις άμυνα πρέπει να έχεις τους κατάλληλους παίκτες. Για παράδειγμα ο Ότο Ρεχάγκελ είχε τον Σεϊταρίδη στα καλά του που ήταν ταχύτατος, είχε τον Καψή, τον Δέλλα. Τώρα αυτοί που έχουν ταχύτητα δεν παίζουν για διάφορους λόγους, αν μπουν αυτοί τότε θα αλλάξει η εικόνα της ομάδας. Θεωρώ ότι με τους παίκτες που παίξαμε, αυτό βγήκε γιατί αυτό μπορούν να κάνουν, δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω.»

Για τις προοπτικές της ομάδας:

« Αν μπουναυτοί που πρέπει τότε η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη. Η Ελλάδα θεωρείτε φαβορί, αλλά με αυτά που είδα και οι τέσσερις ομάδες είναι μέτριες. Καθεμία μπορεί να κερδίσει την άλλη χωρίς να παίζει μπάλα και οι Ούγγροι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Κάποιοι δεν μπορούν να μαρκάρουν. Είναι θέμα προσώπων. Ο καθένας παίκτης πρέπει να χρησιμοποιείται στην θέση που πρέπει.»

Για την πορεία του Αρη:

Δεν μπορεί να πάει κάτω από τετράδα. Ο Άρης παίζει μόνο πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στην διοίκηση, έγιναν πολύ καλές μεταγραφές. Η συνεργασία προπονητή, τεχνικού διευθυντή και προέδρου στις μεταγραφές απόδωσε τα μέγιστα. Πήραν δεκαοχτώ παίκτες , οι οποίοι είναι αρκετά καλοί. Το πιο σημαντικό είναι ότι ταιριάζουν και παίζουν ορθόδοξο ποδόσφαιρο. Η φιλοσοφία είναι να παίξει από πίσω την μπάλα. Οι αμυντικοί παίκτες και τα αμυντικά χαφ ξέρουν μπάλα και κατεβαίνει όμορφα μπροστά. Οι μεσοεπιθετικοί αλλάζουν θέσεις και έχουν υπομονή. Ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα έρθει το γκολ. Έχουν χημεία. Πρέπει να διαχειρίζεσαι σωστά τις υπερβολές του κόσμου. Ο υπερβολικός ενθουσιασμός δεν με εμπνέει. Η ομάδα δεν παίρνει τυχαία αποτελέσματα, παίζει μπάλα. Από εκεί και πέρα να λες πολλά δεν σε βοηθάει.»

Για τον κόσμο:

«Ο κόσμος περίμενε να δει κάτι καλό. Το είδε και ξεσηκώθηκε.»

Για το τι θα μετρήσει στη μάχη του τίτλου:

«Θα υπάρχουν πολλά περισσότερα ντέρμπι όπως και ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος. Αλλάζει εντελώς το πρωτάθλημα, θυμίζει κάτι από παλιά. Η ομάδα που θα έχει περισσότερο βάθος και θα το θέλει περισσότερο θα το πάρει. Σίγουρα παίζει ρόλο και το που θα φτάσουν στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Όλα παίζουν τον ρόλο τους».