«Μπορούμε και χωρίς επιχειρηματία»

39

Το πως «βγαίνει» η χρονιά ανέλυσε ο υπεύθυνος των οικονομικών του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, στην σημερινή συνέντευξη τύπου. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις πέντε κατηγορίες εσόδων:

«Η πρώτη αφορά στα εισιτήρια διαρκείας και είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι βρήκαμε ανταπόκριση πολύ μεγαλύτερη από το επίπεδο της κατηγορίας. Είχαμε 818 διαρκείας και 70.000 ευρώ έσοδα, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των εισροών μας.

Η δεύτερη αφορά στα εισιτήρια των αγώνα και σε αντίθεση με όσα ισχύουν για τα διαρκείας, είμαστε απογοητευμένοι. Στους 10 μέχρι τώρα εντός Καυτανζογλείου αγώνες έχουμε 17.700 ευρώ έσοδα καθαρά και έ4χουμε προχωρήσει στην απόδοση του ΦΠΑ.

Η τρίτη αφορά στους χορηγούς μας, οι οποίοι είναι 22 στο σύνολο, εκ των οποίων οι 19 καταβάλλουν τίμημα, ενώ οι 3 έχουν ανταλλακτική συνεργασία μαζί μας, προσφέροντάς μας το προϊόν τους. Συνολικά έσοδα από χορηγούς, 13.500 ευρώ.

Η τέταρτη αφορά στη Λίστα Φίλων, που αριθμεί σε 66 μέλη και έχουμε συγκεντρώσει από αυτήν 129 «πενηντάρικα» (6.450 ευρώ).

Η τελευταία κατηγορία έχει να κάνει με δύο – τρεις οικονομικώς ισχυρούς φίλους του Ηρακλή, χωρίς τη συμβολή των οποίων δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε καμία μεταγραφή μέσα στον Ιανουάριο. Μάλιστα, ανέλαβαν εξ ολοκλήρου τις μεταγραφές του Μεντί, του Κωστούλα και του Τάι και όποτε θα χρειαστεί, θα είναι διαθέσιμοι να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας. Επιθυμούν να μείνουν ανώνυμοι και τους ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμπαράσταση.

Συνολικά έσοδα και από τις πέντε κατηγορίες, 106.000 ευρώ».

Για το που διατέθηκαν: «Για αμοιβές ποδοσφαιριστών δώσαμε 35.000 ευρώ, για το προσωπικό 12.500 ευρώ, για ενοίκια σπιτιών ποδοσφαιριστών 11.600 ευρώ, για έξοδα ξενοδοχείου 7.000 ευρώ (και οφείλουμε άλλες 5.000 ευρώ), για δύο χειρουργεία ποδοσφαιριστών μας καταβάλαμε 3.000 ευρώ.

Τις μεταγραφές του Οκτωβρίου διαχειρίστηκε ο Γυμναστικός Σύλλογος και δαπανήθηκαν 9.100 ευρώ, ενώ για τη συντήρηση των γηπεδικών εγκαταστάσεων της Μίκρας δαπανήθηκαν 2.500 ευρώ. Για την έκδοση 28 δελτίων ποδοσφαιριστών, δώσαμε 3.000 ευρώ. Προκειμένου να εξυπηρετηθεί η μετακίνηση του Ρόβα, ο οποίος μένει σε μακρινή απόσταση, δώσαμε 1.500 ευρώ για έξοδα αυτοκινήτου, για ιατροφαρμακευτικό υλικό, 1.860 ευρώ, για έξοδα μετάβασης στην Αθήνα μελών του Δ.Σ., για θέματα της ομάδας, 400 ευρώ, για το πρακτορείο που μετακινεί την αποστολή, 1500 ευρώ, για την ομάδα Τζούνιορ του Συλλόγου, που λειτουργεί στην Κατερίνη, 500 ευρώ, για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, ως έξοδα του Συλλόγου, πέρα από τη συμβολή των φίλων επιχειρηματιών, 3.590 ευρώ και για πληρωμή ποδοσφαιριστών – προσωπικού, με προκαταβολή Ιανουαρίου, 7.500 ευρώ.

Σύνολο εξόδων, 100.000 ευρώ περίπου.

Θα έπρεπε να έχουμε περίπου 6.500 ευρώ στο ταμείο, αλλά έχουμε 550 ευρώ, διότι δεν έχουμε εισπράξει ακόμη οφειλόμενα από τους χορηγούς.

Τέλος, να σημειώσω ότι έχουμε καταβάλει στην ΕΠΟ πρόστιμο κίτρινων και κόκκινων καρτών, ύψους 705 ευρώ».

Για την περίπτωση βασικού χρηματοδότη και τον κόσμο: «Θέλω να τονίσω κάτι υπεύθυνα. Αν ο κόσμος του Ηρακλή σηκωθεί από την πολυθρόνα του και έχουμε ενεργοποιημένο έστω και το 50% του πραγματικού όγκου των φίλων της ομάδας, τότε και στη Football League μπορεί να μη χρειαστούμε κάποιον επιχειρηματία για να αναλάβει το ρόλο του βασικού χρηματοδότη από μόνος του. θα μπορέσουμε από τα ίδια τα μέλη της οικογένειας να στηρίξουμε τον Ηρακλή».