Νέο… όχι από Κοντονή για τον τελικό!

160

Το Σάββατο η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου, όμως ο Σταύρος Κοντονής με δήλωσή του σηκώνει νέο απαγορευτικό για την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

«Η ΕΠΟ μπορεί να όρισε τον τελικό στις 15 του μήνα, αλλά αυτό απαγορεύεται με βάση την απόφασή μου της περασμένης Παρασκευής. Ο τελικός δεν πρόκειται να γίνει στις 15 Μαΐου», τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού στη SportDay.

Το ερώτημα τώρα είναι πότε θα οριστεί ο τελικός του Κυπέλλου, από τη στιγμή που οι εγχώριες διοργανώσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαΐου για να μπορέσουν οι διεθνείς να ενσωματωθούν στις εθνικές τους ομάδες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας.

Από πλευράς υφυπουργείου θεωρούν την αναφορά διεξαγωγής του τελικού «με τους ίδιους όρους» ως απόφαση της ΕΠΟ να μην ορίσει η ΚΕΔ ως βοηθούς του Σιδηρόπουλου την ομάδα που τον συνοδεύει στα διεθνή παιχνίδια που διευθύνει, παρότι τέτοια δέσμευση έχει ληφθεί ενώπιον και της FIFA. Η πλευρά της ομοσπονδίας επιδιώκει να προκαλέσει μετωπική σύγκρουση του υφυπουργείου Αθλητισμού με την παγκόσμια ομοσπονδία λόγω κυβερνητικών παρεμβάσεων στα του ποδοσφαίρου, λίγο πριν οδηγηθεί στην εναρμόνιση του καταστατικού της στον κώδικα δεοντολογίας, που αναμένεται να ωθήσει στην αποπομπή επτά στελεχών της που διώκονται ποινικά.

Την ίδια ώρα, υπάρχει ζήτημα και για τα playoffs. O πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, προτίθεται να καλέσει σε σύσκεψη την Τρίτη τις πέντε ομάδες που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις ως το τέλος της σεζόν για να βρεθεί μία λύση για το πρόγραμμα, ενώ θεωρεί πως δεν θα προκύψει πρόβλημα με τη Nova καθώς θα υπάρξουν αλλαγές λόγω ανωτέρας βίας.