Νίκη, μπαράζ και οι πιθανοί αντίπαλοι

119

Η Ελλάδα υποδέχεται στις 21:45 το αδύναμο Γιβραλτάρ και χρειάζεται τη νίκη ώστε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει, μέσω αγώνων μπαράζ, ένα εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ, που θα γίνει στη Ρωσία.

Σύμφωνα με όσα έδειξε Μίχαελ Σκίμπε στις τελευταίες προπονήσεις, θα χρησιμοποιήσει σύστημα 4-2-3-1, με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα ο Τζαβέλλας, ο Παπασταθόπουλος με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στα στόπερ (τιμωρημένος ο Μανωλάς) και δεξιά ο Μανιάτης.

Ζέκα και Τζιόλης θα βρίσκονται στα χαφ, ο Μάνταλος θα κινείται δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή, ο Σταφυλίδης αριστερά και ο Φορτούνης θα έχει ελεύθερο ρόλο, ενώ στην κορυφή θα παίξει ο Μήτρογλου.

 

Εφόσον, λοιπόν, η Εθνική μας επικρατήσει τότε θα μπει στην κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου ως ανίσχυρη και θα διεκδικήσει μία θέση στο Μουντιάλ της Ρωσίας κόντρα σε μία εκ των Πορτογαλίας ή Ελβετίας, Ιταλίας, Κροατίας και Δανίας (υπάρχει κι ένα ακράιο σενάριο για Γαλλία ή Ολλανδία).

Τα γκρουπ των ισχυρών και των ανίσχυρων, μέχρι στιγμής έχουν ως εξής:

Οι ισχυροί 

Πορτογαλία ή Ελβετία
Ιταλία
Κροατία
Δανία

Οι ανίσχυροι 

Ελλάδα
* Σουηδία
Βόρειος Ιρλανδία
Ιρλανδία

* Υπάρχει μία εκκρεμότητα από τον Α’ όμιλο, όπου αυτή τη στιγμή η Γαλλία, που παίζει με την Λευκορωσία στο Παρίσι έχει 20 βαθμούς, η Σουηδία 19 και η Ολλανδία 16, με τις δύο τελευταίες να παίζουν μεταξύ τους. Για να μην είναι οι Σουηδοί δεύτεροι, θα πρέπει να κάνουν διπλό επί της Ολλανδίας και να μην κερδίσουν οι Γάλλοι ή οι Ολλανδοί να επικρατήσουν της Σουηδίας με σκορ 7-1 και πάνω! Αν γίνει κάτι από τα παραπάνω, τότε δεύτεροι θα είναι Γάλλοι ή Ολλανδοί που θα πάνε στους ισχυρούς, άρα θα… υποβιβαστεί στους ανίσχυρους η Δανία.