«Να γυρίσω σύντομα στον ΠΑΟΚ»

Ο Φακούντο Περέιρα γύρισε στην Θεσσαλονίκη και παρακολούθησε τον ΠΑΟΚ , στον οποίο ανήκει, ως… αντίπαλος. 

Κατά την διάρκεια της παραμονής του μίλησε σε αθλητικό site τονίζοντας πως θα ήθελε να γυρίσει στην ομάδα, ακόμα και σύντομα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στο sport24.gr:

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο sport24.gr:

– Πως αισθάνεσαι που έρχεσαι στη Θεσσαλονίκη, ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ;

«Είναι πολύ παράξενο γιατί πέρυσι έκανα προπόνηση με αυτούς τους συμπαίκτες, τα παιδιά. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, είμαστε επαγγελματίες. Σήμερα δεν θα παίξω βάσει ενός όρου που συμφώνησα με τον Φρανκ (Άρνεσεν)»

– Πως είναι η ζωή στο Αζερμπαϊτζάν; Έχεις προσαρμοστεί πλήρως;

«Η ζωή είναι ήρεμη, δεν έχει πολλά πράγματα να κάνεις. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να είμαι συγκεντρωμένος 100% σ” αυτό που κάνω, να προπονούμαι καλά με την Γκαμπάλα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Να είμαι έτοιμος και στη διάθεση του τεχνικού»

– Σου λείπει η Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ;

«Ναι, έχω πολλή αγάπη για την ομάδα, για τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Η πόλη είναι όμορφη, μου αρέσει πολύ. Μου φέρθηκαν όλοι με τον καλύτερο τρόπο. Τώρα μου έτυχε να είμαι και εδώ και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να είμαι στο καλύτερο επίπεδο, ποδοσφαιρικά.

– Βγήκε μια εικόνα λανθασμένη στον Τύπο μετά τη διαφωνία με τον Τούντορ το καλοκαίρι. Βγήκε η εικόνα ενός Περέιρα, αντι-επαγγελματία. Πως αισθάνεσαι γι” αυτό;

«Δεν έχω τίποτα να πω. Ήταν απόφαση του νέου τεχνικού που έφθασε στον ΠΑΟΚ να μην είμαι μέλος της ομάδας. Νομίζω ότι δεν έχω κάτι να πω γι” αυτό το θέμα. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που ανήκει στον ΠΑΟΚ, πρέπει να το αποδεχτώ. Ο νέος τεχνικός αποφάσισε να μην με υπολογίζει για τη νέα σεζόν, όπως έκανε και με τον Ρατς και με άλλα παιδιά. Περιορίζομαι σ” αυτά που είπα, σέβομαι την απόφασή του. Καθένας που παίρνει αποφάσεις, κάνει ο,τι νομίζει καλύτερο. Δεν λέω κάτι, γιατί δεν ξέρω. Είμαι επαγγελματίας, έχω σεβασμό για τον προπονητή, το τεχνικό επιτελείο»

– Ο ΠΑΟΚ φέτος είναι ασταθής, ανάμεσα στ” άλλα προβλήματα φαίνεται να έχει δυσκολία και στο γκολ. Θα επέστρεφες στον ΠΑΟΚ με όρεξη ακόμη εάν σου ζητείτο;

«Είναι λογικό ότι θα το έκανα. Αισθάνομαι πολύ καλά στον ΠΑΟΚ. Μου έτυχε να βάλω ένα γκολ σε ντέρμπι, όπως με τον Ολυμπιακό. Βεβαίως και θα ήθελα να γυρίσω στον ΠΑΟΚ. Έχω ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο και θα ήθελα να επιστρέψω. Δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Από την πλευρά μου είναι ξεκάθαρο. Η πόλη μου αρέσει, ο κόσμος μου έχει φερθεί πολύ καλά»

– Εάν ο Τούντορ σου ζητούσε να επιστρέψεις στην Τούμπα θα τα διέγραφες όλα για να ξεκινήσει μια νέα εποχή;

«Ναι, είμαι πάντα διαθέσιμος για τον ΠΑΟΚ. Δεν έχω πρόβλημα με τον προπονητή, αντίθετα θα έλεγα. Ο προπονητής πρέπει να πάρει αποφάσεις που δεν είναι εύκολες. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι, αλλά θα με μάγευε η επιστροφή στον ΠΑΟΚ»

– Πολλοί παίκτες του ΠΑΟΚ δέχονται κριτική για την κακή φετινή σεζόν. Ο Αθανασιάδης, ο Κάτσε, ο Τζαβέλλας. Εσύ έπαιξες με αυτούς; Πιστεύεις ότι είναι ικανοί να σηκώσουν το βάρος της φανέλας του ΠΑΟΚ;

«Ναι, χωρίς αμφιβολία. Έχουν πολύ ταλέντο, έχουν αποδείξει τι κάνουν. Και ότι το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, γιατί δεν έχω δει τα ματς του ΠΑΟΚ. Είναι δύσκολο εδώ που είμαι, βλέπω τα αποτελέσματα, μερικές φορές από το Ίντερνετ τα ματς. Είμαι σίγουρος ότι είναι ικανοί, έξυπνοι, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Εάν δεν ήταν, δεν θα έπαιζαν στον ΠΑΟΚ. Σίγουρος ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας μιας μεγάλης ομάδας, όπως ο ΠΑΟΚ.»

– Το καλοκαίρι γράφτηκε ότι είχες προτάσεις από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό. Ισχύει; Και πόσο δύσκολο θα ήταν να φορέσεις τη φανέλα άλλης ελληνικής ομάδας;

«Μόνο φήμες. Δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένα. Κάποια προσφορά συγκεκριμένη. Περισσότερο δημοσιεύματα του Τύπου, στα χέρια μου δεν έφθασε κάποια πρόταση. Μόνο φήμες… είμαι πολύ ευγνώμων στον ΠΑΟΚ. Γι” όλα αυτά που είπα»

– Από την Αργεντινή λένε ότι η Χιμνάσια ενδιαφέρεται για να επιστρέψεις στη Λα Πλάτα. Ενδιαφέρεσαι να επιστρέψεις στην Αργεντινή ή θέλεις να εκπληρώσεις το ποδοσφαιρικό σου ευρωπαϊκό όνειρο;

«Φήμες είναι. Τώρα είμαι συγκεντρωμένος στο ματς με την ομάδα με την Γκαμπάλα. Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το επαγγελματικό μου μέλλον. Περιμένω να ολοκληρωθεί αυτό το εξάμηνο διάστημα και μετά να καθίσουμε στο τραπέζι να μιλήσουμε. Δεν μπορώ να σου πω τώρα, γιατί μένει ένας μήνας. Εάν θα είναι η Χιμνάσια, ο ΠΑΟΚ δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον. Τώρα δίνω το καλύτερο εαυτό μου στην ομάδα που παίζω, στον ΠΑΟΚ»

– Το μήνυμά σου στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

«Ευχαριστώ σ” όλο τον κόσμο, πάντα κρατώ τον ΠΑΟΚ στην καρδιά μου. Και μακάρι σε λίγο να ξαναφοράω τη φανέλα του ΠΑΟΚ»