Ντροπή στην ΕΠΣ Θράκης

Είναι γνωστό το θέμα που έχει προκύψει με την ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου, την ομάδα από την Ροδόπη, που επέλεξε να τιμήσει τη 100η επέτειο από την γενοκτονία των Ποντίων με σχετικό μήνυμα στις φανέλες της.

Αυτό θεωρήθηκε πολιτικό μήνυμα, το οποίο απαγορεύεται κι έτσι η ομάδα μηδενίζεται στους αγώνες της.

Σήμερα μηδενίστηκε στον αγώνα με τον Πανθρακικό για την Β’ Θράκης, παρά το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι κάλυψαν το μήνυμα στις φανέλες με τσιρότα.

Ο διαιτητής αρνήθηκε να ξεκινήσει το παιχνίδι κι έτσι η ΠΑΕ Ποντίων μηδενίζεται.

Αυτό που είναι ντροπή για την ΕΠΣ Θράκης, είναι η συνέχεια.

Οι δύο ομάδες, Πανθρακικός και ΠΑΕ Ποντίων, αποφάσισαν να παίξουν φιλικό, ανεπίσημο, αφού το παιχνίδι για το πρωτάθλημα δεν έγινε.

Το φιλικό ξεκίνησε, αλλά όπως καταγγέλει η ΠΑΕ Ποντίων, η Ένωση ζήτησε από τον Πανθρακικό να αποχωρήσει απο το φιλικό.

Τόσο πολύ τους ενοχλεί στην ΕΠΣ Θράκης το γεγονός ότι μια ομάδα θέλει να τιμήσει τη μνήμη των θυματων της γενοκτονίας; Σε ένα ανεπίσημο φιλικό, οι ομάδες μπορούν να παίξουν ακόμη και χωρίς ρούχα. Τι την ενοχλεί την ΕΠΣ Θράκης; Μήπως έχει στοχοποιηθεί η ΠΑΕ Ποντίων, που ούσα σε μια ευαίσθητη περιοχή, σηκώνει το ποντιακό λάβαρο ψηλά;

Ας απαντήσει η ΕΠΣ Θράκης…

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η διοίκηση της ΠΑΕ Ποντίων εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι ο αγώνας τους για δικαίωση θα συνεχιστεί:

«ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΩΣ ΕΝΩ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΥΨΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΥΡΡΙΧΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ ΜΑΣ… ΕΤΣΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΝΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΦΙΛΙΚΟ ΔΙΠΛΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ ΣΤΟ 10ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΚΟΥ ΕΠΕΝΕΒΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ Η ΕΠΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ…ΣΥΧΓΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ…ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ…».