«Οι βλακείες, το μεροκαματάκι, ο επενδυτής και το plan B…»

Για τις εξελίξεις στον Άρη, το θέμα με την άνοδο και την αδειοδότηση, αλλά και πολλά άλλα ζητήματα στην ομάδα, σχολίασε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Αντώνης Ζαμπέτα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντώνη Ζαμπέτα στο Metropolis:

Για την πτώση στη Γ’ Εθνική: «Όλα είναι βλακείες. Αποφάσισαν 150-170 άνθρωποι να ρίξουν τον Άρη στη Γ’ Εθνική, όταν ο Άρης είχε τη δυνατότητα, πέφτοντας από την ανικανότητα του Λάμπρου Σκόρδα να κρατήσει την ομάδα στην Α’ Εθνική εκείνη τη χρονιά και από τον εγωισμό του. Πείτε ό,τι θέλετε. Η ομάδα πήγε στη Β’ Εθνική και αποφάσισαν 20-30 άτομα να οδηγήσουν την ομάδα στη Γ’, υποτίθεται για να καθαρίσει από τα χρέη, για να μπορέσει να εξυγιανθεί κτλ».

Για τα χρέη που είχε Άρης: «Ο Άρης είχε το μικρότερο χρέος σε σχέση με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Ο Άρης είχε χρέη που το 2013 ήταν στα ίδια επίπεδα με Πανιώνιο και ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι ακόμα παίζουν στη Σούπερ Λιγκ. Μπερδευτήκαμε στον Άρη, ότι έπρεπε να κάνουμε εξυγίανση επιπέδου ΑΕΚ, όταν η ΑΕΚ είχε 200.000.000 χρέη και ο Άρης είχε 15.000.000. Είχαμε τα μικρότερα δυνατά χρέη από όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Για να οδηγηθούμε σήμερα στα δικαστήρια και να μιλάμε για εκποίηση του Ρυσίου, κάποιοι είχαν σκοπό να πάρουν τον Άρη τζάμπα. Αυτοί που οδήγησαν τον Άρη στη Γ’ Εθνική. Είναι το σώμα της Γενικής Συνέλευσης του Α.Σ. τότε. Δεν γίνεται 150 άνθρωποι να εκφράζουν το σύνολο των οπαδών του Άρη. Στο Μάντσεστερ και στην Αθήνα πήγαν τόσες χιλιάδες. Το σχόλιό μου για όλα αυτά είναι “βλακείες”».

Για το γεγονός ότι ο Καρυπίδης έβγαλε τον Άρη από το αδιέξοδο: «Για να το συνεχίσω, ας πούμε ότι σήμερα έβγαζε μια απόφαση το δικαστήριο για εκποίηση του Ρυσίου στις 350.000 ευρώ. Θα υπάρξει κάποιος που θα δώσει τόσα λεφτά τη σημερινή εποχή, όταν υπάρχουν ακίνητα που πωλούνται για 50.000; Αν δεν ήταν ο κ. Καρυπίδης ο Άρης θα έπαιζε στο τοπικό. Αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί και να σταματήσει αυτή η ανθρωποφαγία που υπάρχει στον Άρη, όποιοι βάζουν χρήματα και εξυπηρετούν την ομάδα, όταν κάποια στιγμή δεν εξυπηρετούν άλλων συμφέροντα θα πρέπει να καταστραφούν ή να εξαφανιστούν. Έχω βάλει όλες τις οικονομίες της οικογένειάς μου και έχω και κατασχεμένα σπίτια. Δεν έχω κινηθεί νομικά εναντίον του Άρη ποτέ μέχρι σήμερα».

Για τους ανθρώπους εντός του Άρη: «Κάποιοι εξυπνάκηδες εκεί μέσα προσπαθούν να συμμετάσχουν στον Άρη για να κανένα μεροκαματάκι. Δεν έχει ουσία να ανοίξω αυτό το θέμα. Δεν παίρνει κανέναν αμπάριζα. Ξέρουν αυτοί οι οποίοι οδήγησαν την ομάδα στη Γ’ Εθνική και την κράτησαν και δεύτερη χρονιά. Τους λέγαμε 5-10 πράγματα πέρυσι τον Ιανουάριο και λέγανε ότι η ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα κτλ. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ημιμαθείς και αυτό είναι χειρότερο από το να ήταν αμαθείς. Υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι που θεωρούν ότι ξέρουν την υπόθεση -τι σημαίνει Άρης- και όχι μόνο δεν ξέρουν αλλά δημιουργούν σύγχυση και αναστάτωση στον κόσμο».

Για τα όσα έχει πει η Μαρούπα σχετικά με τη νομοθεσία: «Βγαίνει η κ. Μαρούπα και λέει για την ΕΕΑ. Ας πούμε ότι ξεπερνάει ο Άρης τον σκόπελο της ΕΕΑ και πάει στην ΕΠΟ για να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής. Το έψαξα πάρα πολύ καλά για να είμαι σωστός και να ξέρω τι ακριβώς λέω. Ο Άρης για να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα θα πρέπει να προσκομίσει, με βάση τον κανονισμό του ΚΑΠ, πιστοποιητικό διαγραφής της παλιάς ΠΑΕ από το ΓΕΜΗ. Η Λάρισα έχει τελειώσει την εκκαθάριση, αλλά δεν έχει πάρει το πιστοποιητικό αυτό γιατί κάποιος έχει προσφύγει για να σταματήσει αυτή η διαδικασία. Στον Άρη δεν έχει τελειώσει η εκκαθάριση. Επί ενάμιση χρόνο κάποιοι τραβάνε τον ύπνο του δικαίου. Για να συμμετάσχει σε επαγγελματικό πρωτάθλημα θα πρέπει να έχει πιστοποιητικό διαγραφής στο ΓΕΜΗ της παλιάς ανωνύμου εταιρείας. Δεν επαρκεί να τελειώσει ο πλειστηριασμός του Ρυσίου ή να γίνει ο ορισμός της τιμής. Πρέπει να γίνει ο πλειστηριασμός, να εκποιηθεί, να παρθούν τα χρήματα, να πάει στο Δημόσιο, να πάνε στο ΙΚΑ τα χρήματα, να τελειώσει η εκκαθάριση, να πάρεις και πιστοποιητικό διαγραφής της ανωνύμου εταιρείας και όλα αυτά πρέπει να γίνουν μέχρι τον Ιούλιο για να συμμετάσχεις. Η Μαρούπα είναι στην ΕΕΑ».

Για το θέμα του πιστοποιητικού: «Δεν φαίνεται τίποτα στον ορίζοντα της πόλης. Ο Άρης πρέπει να πάρει πιστοποιητικό διαγραφής της παλιάς ΠΑΕ για να συμμετάσχει με την καινούρια. Πάμε στη νέα ΠΑΕ γιατί με ενδιαφέρει και μένα. Θα δημιουργήσει νέα ΠΑΕ ο Α.Σ., ευχαριστήσαμε δημόσια τον κ. Καρυπίδη γιατί δεν θα υπήρχε αγωνιστικός Άρης και θα ήταν στο τοπικό, ήρθε Σεπτέμβριο και έκανε ομάδα στο πιτς φιτίλι. Πρέπει να σεβαστούμε τα χρήματα που έχει καταβάλει και την προσπάθεια που κάνει, χωρίς να είναι και Αρειανός».

Για τη Γενική Συνέλευση που θα γίνει το καλοκαίρι: «Το καλοκαίρι θα δημιουργηθεί μια νέα ΠΑΕ, θα φτάσουμε στη Γενική Συνέλευση του Α.Σ. να μας παρουσιαστεί ένα πλάνο που θα λέει το μετοχικό κεφάλαιο και τις δικλίδες ασφαλείας για να μην ξαναδημιουργήσει ο Άρης ένα ευρώ χρέος. Γιατί και ο Ηρακλής πήρε νέο ΑΦΜ χωρίς χρέη και ο κ. Παπαθανασάκης διακανόνισε χρέη παλιά. Θέλω να πω ότι για μένα δεν μπορεί ο Α.Σ. να ορίσει τις προϋποθέσεις και τους όρους, γιατί δεν έχει την τεχνογνωσία. Θα πρέπει να πάει ο Άρης σε έναν πολύ εξιδεικευμένο φορέα για να ζητήσει τις προϋποθέσεις, ώστε να μην δημιουργηθούν νέα χρέη».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου γιατί οι δημοσιογράφοι δεν τα αναδεικνύουν και δεν τα φέρνουν στην επιφάνεια, διότι μπορεί να έχουν δικά τους συμφέροντα. Το “πάνω απ’ όλα ο Άρης” είναι ουτοπικό και φαίνεται και στο γήπεδο. 200 άτομα πάνε στο γήπεδο».

Για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν: «Να πάει ο Άρης σε έναν εξιδεικευμένο φορέα, να ζητήσει τη συνδρομή για τη σύσταση του νέου καταστατικού, να μπουν 17.000 δικλίδες ασφαλείας για να μην δημιουργήσει ποτέ ξανά ο Άρης νέο χρέος. Να αναζητηθεί μέσα από αυτόν τον φορέα. Αναφέρω την Deloitte γιατί έχει τη γνώση και έχει ασχοληθεί με πολλά deal πωλήσεων ποδοσφαιρικών ομάδων στην Ευρώπη. Ας πάρει ποσοστό επιτυχίας και ας μας φέρει έναν Αμπράμοβιτς ή έναν επενδυτή που θα κάνει τον Άρη πραγματικά μεγάλο».

Για το αν ο Καρυπίδης μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα: «Δεν γνωρίζω, δεν είμαι οικονομικός του σύμβουλος, ούτε νομικός του, ούτε γνωρίζω τι θέματα έχει ο άνθρωπος. Είπα όμως ότι τον ευχαριστούμε δημόσια. Για μας δεν ισχύουν όλα αυτά».

Για τα χρέη που είχε η ομάδα όταν είχε αναλάβει μαζί με τον Αθανασιάδη: «Πήραμε μόνοι με τον κ. Αθανασιάδη την ομάδα με 16.000.000 χρέη, δεν την πήραμε με μηδέν. Σήμερα κάποιος θα πάρει τον Άρη με μηδέν χρέη και χωρίς υποχρεώσεις και θα ξεκινήσει με μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Εμείς ξεκινήσαμε με 16 εκατομμύρια».

Για τους επενδυτές που έχει αναζητήσει στο εξωτερικό: «Εγώ ήμουν στις επάλξεις. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τον Καρυπίδη, τον Αρβανιτίδη και τον Καλαϊτζίδη, εγώ ψάχνω επενδυτή στο εξωτερικό εδώ και 4-5 χρόνια και έχω κάνει άπειρες προσπάθειες, έχοντας δεχτεί άπειρες τρικλοποδιές από τους Αρειανούς. Όταν με ρωτάνε σε ποια κατηγορία παίζουμε και τους λέμε στη Γ’, λένε “όταν θα ανεβείτε στην Α’ πάρτε μας ξανά τηλέφωνο”. Ένας σοβαρός επενδυτής ρωτάει ποια είναι τα έσοδα που έχεις, όχι μόνο τα έξοδα ή τα χρέη. Αγγλική εταιρεία με είχε ρωτήσει ποια είναι τα έσοδα του Άρη. Τι να τους πω; Ότι στη Γ’ Εθνική είναι 50.000;»

Για το αν υπάρχει θέμα με τη συμμετοχή στη Β’ Εθνική: «Αν δεν τελειώσουμε με την εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ, η αγωνιστική συμμετοχή στη Β’ Εθνική είναι στον αέρα 100%. Πρέπει να βάλει ο Άρης μέσα στο μυαλό του plan B. Πέρυσι σκανδαλωδώς δεν ανεβήκαμε στη Β’. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορέσουμε να παίξουμε με τη νέα ΠΑΕ, υπάρχει πρόβλημα με την παλιά. Μπορώ να ρεφάρω και από τη νέα ΠΑΕ τα λεφτά που έχω χάσει αν παρουσιάσω επενδυτή. Αρειανοί βάλτε κάπου ένα plan B και βρείτε επενδυτή τεραστίου μεγέθους για να μπορέσει να πάει ο Άρης εκεί που πρέπει».