Οι… δικαιολογίες του Ολυμπιακού για να την γλιτώσει!

38

 

Ποια ήταν η υπερασπιστική γραμμή της απολογίας του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στον αγώνα της Πάτρας και τον οπαδό που προκάλεσε την αναταραχή στην εξέδρα. Το αργότερο σε μία εβδομάδα η απόφαση.

Την τιμωρία του για το άρθρο 15, 4α του Πειθαρχικού Κώδικα για επεισόδια χωρίς βιαιοπραγίες και σημαντικές φθορές ξένης περιουσίας, μόνο με πρόστιμο, ζήτησε ο Ολυμπιακός, κατά την απολογία του, την Πέμπτη (8/11) στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, για τα όσα έγιναν στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή, στην Πάτρα.

Οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν με ποινή έδρας, πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 250.000 ευρώ και αφαίρεση τριών βαθμών και πήραν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή (9/11) για υπόμνημα. Η απόφαση αναμένεται το αργότερο μέχρι την Πέμπτη (15/11).

Για τον οπαδό που προκάλεσε την αναταραχή στην εξέδρα και την επέμβαση των ΜΑΤ, ειπώθηκε ότι ήταν προβοκάτορας. “Ηταν ένας αγώνας γιορτή. Ήταν ένα γιορτινό κλίμα. ήταν μια οικογενειακή εξέδρα, με παιδιά γέροντες ανήλικους. “Στο 52 λίγα μέτρα από την είσοδο, ένας οπαδός που χτύπησε το κινητό του δυνατά ο ύμνος του ΠΑΟ. Οχι μόνο δεν έκλεισε το κινητό του αλλά άρχισε να κινείται στην έξοδο. Κάποιοι τον έβρισαν, το ίδιο έκανε και αυτός. Γύρισε και είπε “σας γαμ…”. Εκεί 5-8 άνθρωποι έτρεξαν εναντίον του. Λίγο πριν την έξοδο της θύρας, εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ. Αντί να πιάσει η αστυνομία τον οπαδό ή τους δύο, τρεις που τον είχαν πάρει στο κυνήγι, έκαναν έφοδο στην εξέδρα. Είπα στον διευθυντή αστυνομίας “τι κάνετε” και μου είπε “έχεις δίκιο”” κατέθεσε ως μάρτυρας ο Κώστας Καραπαπάς.

Επίσης, σημειώθηκε ότι ο οπαδός που δέχθηκε την επίθεση, δεν ήταν το ίδιο άτομο και κατέθεσε ενόρκως ότι δέχθηκε την επίθεση έξω από το γήπεδο όταν πήγε να πάρει ντεπόν από το αυτοκίνητο του και επέστρεψε στο γήπεδο για να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες. Η μαρτυρία του έχει κατατεθεί στην Επιτροπή.

“Αν γίνει δεκτή η έκθεση της Αστυνομίας αιτούμαστε τη μεταβολή στο άρθρο 15, 4α. Αιτούμαστε την μη ανάγνωση της λόγω ύπαρξης προβοκάτορα. Δεν αρκεί ότι έπαιξε ο ύμνος του Παναθηναϊκού στο κινητό του. Έβριζε τους οπαδούς και άφησε το κινητό του να χτυπάει για να εκδιωχθεί, να συλληφθεί, να γίνουν επειποδια, να σημειωθεί το περιστατικό στην έκθεση της αστυνομίας, και να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός” πρόσθεσε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Ιωάννης Χατζησαββάογλου.

Η έκθεση της Αστυνομίας

Από την πλευρά του Ολυμπιακού ζητήθηκε να μην ληφθεί υπόψη η έκθεση της αστυνομίας από τη στιγμή που θεωρείται “συμπληρωματική” σύμφωνα με τους κανονισμούς.

“Η έκθεση λοιπόν της αστυνομίας, σύμφωνα με τον ΚΑΠ μπορεί να ληφθεί υπόψη μόνο συμπληρωματικά, αν δεν υπάρχει νύξη σε φύλλο αγώνα ή έκθεση παρατηρητή, δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη” ανέφερε ο κ. Χατζησαββάογλου.​

Η έκθεση του παρατηρητή

Για την έκθεση του παρατηρητή που επικαλείται τον γιατρό του αγώνα, για τον τραυματία οπαδό, οι νομικοί του Ολυμπιακού είπαν ότι… “Κύριε πρόεδρε δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν, να υπάρξει σε αυτό το έγγραφο αναφορά περιστατικού που δεν αντελήφθη ο ίδιος ο παρατηρητής αλλά αναφορά τρίτου. Είναι πρωτοφανές αυτό, δεν έχει ξαναγίνει… Φαίνεται ότι δεν το παρατήρησε ο ίδιος. Αφού δεν το παρατήρησε πως το έγραψε…”.

Που θα ισχύσει το -3

Για το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών και που αυτή θα επιβληθεί, στο πρωτάθλημα ή το Κύπελλο Ελλάδας, ο κ. Χατζησαββάογλου είπε… “αν όμως, αφαιρεθούν οι βαθμοί, θα πρέπει να γίνει από βαθμολογία του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος Κύπελλο Ελλάδας”.

Η Λίνα Σουλούκου συμπλήρωσε ότι… “Πρωταθλήματα είναι αυτά που ορίζει η συγκεκριμένη διάταξη, όλα δηλαδή, και αυτό του Κυπέλλου Ελλάδας. Αν ο νομοθέτης ήθελε να εξαιρέσει το Κύπελλο από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, θα το έκανε με ρητό τρόπο. Δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο με αφαίρεση βαθμών σε φάση ομίλων…. Όποιο άλλο προηγούμενο υπάρχει, έχει να κάνει με άλλες φάσεις του Κυπέλλου Ελλάδας και η αφαίρεση βαθμών δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί ή εκτελεστεί. Ήταν διπλοί αγώνες…”

(sdna.gr)