Οι θέσεις του ΠΑΟΚ κι όλα όσα έγιναν σήμερα στη Λίγκα

191

Εκτός από όλα όσα έγιναν σήμερα με την ΕΠΟ, την FIFA και τον Σταύρο Κοντονή, υπήρξε και διοικητικό συμβούλιο στη Λίγκα, το οποίο παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς συζητήθηκαν θέματα, που απασχολούν τις περισσότερες ομάδες, αλλά και η πρόταση των 11… μικρών.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο Μάκη Γκαγκάτση και σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση που έγινε, η πλευρά του Δικεφάλου συμφωνεί 100% με την πρόταση των 11 για κατανομή των τηλεοπτικών χωρίς να ισχύει η εμπορική αξία. Δηλαδή 50% ισομερώς σε όλους και 50% με βάση τη βαθμολογική συγκομιδή.

Με παρέμβαση Ολυμπιακού κυρίως και υποχώρηση των 11 -καθως δεν πρόκειται για τεράστια διαφορά- αποφασίστηκε το 40%-60%, ενώ όπως λέει ο ΠΑΟΚ, ζήτησε να ισχύσει ως το 2019, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός παρενέβη, βάζοντας στο τραπέζι το ότι οι ασπρόμαυροι δεν έχουν υπογράψει ακόμη την επέκταση των τηλεοπτικών. Παρότι η πλευρά του ΠΑΟΚ δεσμεύθηκε ότι σε κάθε περίπτωση θα συνεισφέρει το ποσοστό που της αναλογεί.

Επίσης ο Γκαγκάτσης πρότεινε να ισχύσει έστω αυτόματα για τη διετία 17-19 η σημερινή συμφωνία, αλλά και πάλι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θέλησαν εκ νέου συζήτηση με το που θα παρουσιαστεί τυχόν συμφωνία επέκτασης.

Πιο συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ πρότεινε εφόσον υπογράψει επέκταση με τη NOVA να ισχύσει αυτόματα το 50-50 ή το 40-60 έστω για όλη την τριετία της κεντρικής διαχείρισης ως το 2019. Το αρνηθηκε ο Ολυμπιακός, που ήθελε να θέσει κι άλλες παραμέτρους

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση των “11” για πίεση προς την ΕΠΟ να δεχθεί επαγγελματική διαιτησία, ο ΠΑΟΚ εκφράστηκε θετικά. Μάλιστα, αν κι έγινε προσπάθεια, δεν αναπτύχθηκε κάποιο επιχείρημα εναντίον αυτής της πρότασης.

Σημειώνεται, πως παρόμοιες θέσεις με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εξέφρασε και η ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία δεν αντέδρασε πουθενά και ήταν σύμφωνη σε όλες τις τοποθετήσεις Γκαγκάτση χωρίς αστερίσκους.