«Οι παίκτες μου είναι… άνδρες»

Με τα καλύτερα λόγια για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, μίλησε ο Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα του θα παίξει για τηξ νίκη και όχι για την ισοπαλία κόντρα στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, ρωτήθηκε για το αν θα μείνει του χρόνου και για την επιρροή που έχει επάνω του η συνεργασία με τον Φερνάντο Σάντος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

Αν φοβήθηκε στο ματς και τι κατάφερε ο ΠΑΟΚ σήμερα: «Δεν φοβήθηκα. Σίγουρα δεν ήταν εύκολα όταν μείναμε με 10, αλλά έχουμε καταφέρει μια φορά να παίξουμε με 10 για περισσότερη ώρα. Είχαμε καλό παιχνίδι τότε, είχαμε το ίδιο και τώρα. Σίγουρα δεν ήταν εύκολα να παίζεις κάθε τρεις μέρες και όταν παίζεις με παίκτη λιγότερο τόσο νωρίς είναι ακόμη πιο δύσκολο»

Τι μπορεί να πει ως προπονητής: «Οι παίκτες μου έχουν αποδείξει ότι είναι άντρες. Το απέδειξαν σε αυτά τα πλέι οφ και το θα το δείξουν στο τελευταίο ματς. Ξεκινήσαμε με μηδέν βαθμούς και έχουμε τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες ως τώρα. Και την Τρίτη θα τα δώσουμε όλα».

Για τα λάθη του ΠΑΟΚ: «Λάθη έγιναν και από τη μία και την άλλη πλευρά. Δεν θέλω να στέκομαι όμως στα λάθη. Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, μετά από τόσα ματς και συνεχόμενα ματς».

Πόσο δύσκολο είναι να προετοιμάσει την ομάδα του και για τις απουσίες που έχει για την Τρίτη: «Ήρθαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν ήρθαμε για ισοπαλία εδώ. Έτσι θα γίνει και την Τρίτη».

Αν θα μείνει και του χρόνου εφόσον πάρει και την πρώτη θέση: «Δεν σκέφτομαι αυτό καθόλου. Πιστέψτε με. Δεν έχω το μυαλό μου εκεί. Με ενδιαφέρει μόνο το παιχνίδι της Τρίτης. Από την αρχή όταν ήρθα προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε την ομάδα ψυχολογικά και αγωνιστικά».

Για την επιστροφή του κόσμου του ΠΑΟΚ στις εξέδρες: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην πρώτη θέση. Μόνο τελευταίοι δεν μπορούμε να βγούμε στα πλέι οφ. Θα μας βοηθήσει ο κόσμος. Θα την στηρίξει. Έχουμε καιρό να παίξουμε σε μια γεμάτη Τούμπα. Ιδιαίτερα στην πορεία μας στα πλέι οφ θα τους φέρει στο γήπεδο για να γίνει ο 12ος παίκτης».

Για την αμυντική τακτική του ΠΑΟΚ που δύσκολα μπορεί μια ομάδα να σκοράρει θυμίζει την ομάδα του Σάντος το ’10: «Ο κ. Σάντος είναι ένας μεγάλος προπονητής και είμαι πολύ τυχερός που δούλεψα μαζί του. Κάνω όμως κάποια δικά μου πράγματα και προσπαθώ με το υλικό που έχω να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παίρνουμε τα αποτελέσματα».