Οι ποινές για Ολυμπιακό και ΑΕΛ αν αποχώρησουν

505

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός μέσω του υπεύθυνου επικοινωνίας της, Κώστα Καραπαπά, “απείλησε” με αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Λίγες ώρες αργότερα, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ανακοίνωνε ότι θα καταθέσει στην ΕΠΟ τα δελτία των ποδοσφαιριστών και δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην ΑΕΚ. Αλήθεια, πόσο “μέσα” στην πραγματικότητα βρίσκονται αυτά που ειπώθηκαν; Ποιες είναι οι τιμωρίες;

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ΚΑΠ, αν μια ΠΑΕ αποχωρήσει από πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε υποβιβάζεται αυτομάτως, όχι μία, αλλά δύο κατηγορίες κάτω! Στο νέο πρωτάθλημα που θα μετάσχει, θα ξεκινήσει με -6 βαθμούς! Επίσης, στους μετόχους, αλλά και στους συγγενείς τους, της ΠΑΕ που θα αποχωρήσει, απαγορεύεται ρητώς για την επόμενη πενταετία να εμπλακούν σε οποιαδήποτε ΠΑΕ.

Όσο για την “απειλή” της ΑΕΛ; Αν καταθέσει δελτία και αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, ισχύουν όλα τα παραπάνω. Αν δεν κατέβει να αγωνιστεί μόνο στο ματς με την ΑΕΚ, τότε θα χάσει το παιχνίδι με 3-0 στα χαρτιά, θα τιμωρηθεί με -3 βαθμούς και θα υπάρξει κι ένα πρόστιμο.