Οι προτάσεις της Λίγκας για τις μετακινήσεις οπαδών

53

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξή του Γιώργου Βασιλειάδη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, στην οποία εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να επιτραπούν οι οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών.

Όπως γράφει σήμερα η Live Sport, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος είναι έτοιμη από καιρό και η προηγούμενη διοίκησή της έχει υποβάλει τις προτάσεις της, οι οποίες επικεντρώνονται σε τέσσερις βασικούς άξονες.

Πρώτα από όλα το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Αν θα υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας αγορά του εισιτηρίου από τον εκάστοτε οπαδού και η φιλοξενούμενη ομάδα θα παραδίδει τα ονοματεπώνυμα μαζί με τα ΑΜΚΑ των οπαδών της που θα βρίσκονται στο γήπεδο. Απαραίτητη προϋπόθεση, μάλιστα, αποτελεί η ύπαρξη θύρας σε κάθε γήπεδο κατάλληλη να υποδεχθεί οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Από εκεί και πέρα, οι ομάδες της Λίγκας έχουν ζητήσει να μην έχουν ποινικές ευθύνες οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ.

Νο2, αλλά πολύ σημαντικό, είναι η ασφάλεια. Η Λίγκα θέλει ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας υπό την εποπτεία της, διότι θεωρεί πως το καθεστώς εκπαίδευσης και ελέγχου από την ΕΠΟ απέτυχε με αποτέλεσμα την ανεπάρκεια της απόδοσης των Security στα γήπεδα.

Στις προτάσεις, τέλος, υπάρχουν οι ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις με την Σούπερ Λίγκα να επιθυμεί την επαναφορά του ιδιώνυμου, ενώ στο πλαίσιο αυτό προτείνεται όσοι οπαδοί συλλαμβάνονται στα γήπεδα και παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη, να τους επιβάλλεται η παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους κατά τη διάρκεια των αγώνων της ομάδας τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία και να εκδοθεί η σχετική απόφαση.