“Οι τελευταίες εξελίξεις πείθουν και τον πιο κακοπροαίρετο”

106

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξη τύπου που  που οργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους Ολυμπίας και Ηλιάδας, για τις εκδηλώσεις αφής της Ολυμπιακής φλόγας και εξέφρασε την άποψη πως από τα τελευταία γεγονότα στον αθλητισμό πείθουν   και τον πιο κακοπροαίρετο για τις προθέσεις της κυβέρνησης

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Η στιγμή της αφής της Ολυμπιακής φλόγας είναι μια κορυφαία στιγμή και σίγουρα όλοι είμαστε περήφανοι για αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας. Στο περιβάλλον που ζούμε, ο αθλητισμός πρέπει να αναγεννάται, όμως εδώ συμβαίνει το αντίθετο, καθώς ο αθλητισμός δηλητηριάζεται από αρνητικά γεγονότα συνεχώς», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει:

«Αυτοί που εμπλέκονται με τον αθλητισμό πρέπει να θέλουν το καλό του. Αυτή τη στιγμή η υφήλιος κλονίζεται από τρομοκρατικές επιθέσεις, όλη η κατάσταση με τους πρόσφυγες, επικρατεί μια κατάσταση δύσκολη γενικότερα και ο αθλητισμός πρέπει να σταθεί στο ύψος του. Η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες για να δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. 

Ο πολιτισμός ενώνεται άρρηκτα με τον αθλητισμό και πρέπει να το καταλάβουν όλοι αυτό. Υπάρχουν άθλιοι παράγοντες που θέλουν να μας πουν και να μας κάνουν να πιστέψουμε πως αυτές οι δυο έννοιες δεν συνδέονται, όμως κάνουν μεγάλο λάθος. Είναι δυο έννοιες αδιαίρετες και η μία τροφοδοτεί την άλλη. Συγχαρητήρια σε όλους. Οι προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης θα είναι πάντα έτσι. Οι τελευταίες εξελίξεις πείθουν μάλιστα και τον πιο κακοπροαίρετο». 

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε και στο θέμα του ντόπινγκ, τονίζοντας: «Δυστυχώς το νόημα του ανταγωνισμού και του “ευ αγωνίζεσθαι” δηλητηριάζεται από το ντόπινγκ, το οποίο αποτελεί μία μάστιγα των ημερών μας. Το σύνολο των ενεργειών της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας μπορεί να δώσει λύσεις». 

Τέλος, στη συνέντευξη Τύπου μίλησε κι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, υπογραμμίζοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές που δέχτηκαν να συμβάλουν σε όλο αυτό. Η άφιξη της φλόγας είναι ένα οικουμενικό ορόσημο για την Ελλάδα μας. Στις 21 Απριλίου ξεκινάει η φλόγα και κάνει το δικό της ταξίδι. Εκπέμπεται ένα ηχηρό μήνυμα μέσα από όλο αυτό. Ένα μήνυμα για τον πολιτισμό μας και τον αθλητισμό μας και όλες τις παγκόσμιες πολιτικές ηγεσίες. Το δίκαιο είναι με τον ισχυρό, η προσφυγιά και η φτώχεια διαταράσσουν την παγκόσμια συνοχή».