Ορφανός : “Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επίθεση”

543

Αν και ανήκει στη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα, που έχει στοχοποιήσει τον Ιβάν Σαββίδη και προσπαθεί να τον εξοστρακίσει από την επιχειρηματική και αθλητική ζωή του τόπου, ο Γιώργος Ορφανός διαχώρισε τη θέση του στο κομμάτι, και εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξε τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, απέναντι στη συντονισμένη επίθεση, που δέχεται.

«Δε νομίζω ότι είναι η ώρα να συζητάμε γιατί το έκανε. Ο ίδιος ως υπεύθυνο άτομο αναλαμβάνει τις ευθύνες αυτού που έκανε. Εμένα, όμως, με ενοχλεί αυτή η συνολική επίθεση έναντι ενός προσώπου που έχει πολύ σημαντική παρουσία στη Θεσσαλονίκη. Δίνει δουλειές, προσπαθεί να ζωντανέψει πράγματα που σβήνουν.

Είναι ένα άτομο το οποίο αναλαμβάνει τις ευθύνες του, αλλά από την άλλη πλευρά δε σημαίνει ότι θα πρέπει να τον αποβάλλουμε από την κοινωνική και επιχειρηματική ζωή επειδή μας ενοχλεί. Εμένα ως Θεσσαλονικιό και ένα άτομο που θέλει να προχωρήσει η πατρίδα μου, αδυνατώ να καταλάβω αυτή την επίθεση απέναντι σε ένα άτομο που πήρε την ελληνική ιθαγένεια για λόγους τίμησης. Έκανε τα λάθη του, έκανε τα σωστά του, αλλά μία τέτοια συνολική επίθεση δεν έχω δει σε κανέναν», είπε ο πρώην υπουργός αθλητισμού, που αναφέρθηκε και στον ρόλο του Κομίνη την Κυριακή.

«Το αντικείμενο της φάσης δεν ήταν αντικείμενο του επόπτη, ήταν του διαιτητή. Ο κανονισμός λέει ότι αν επηρεάζει ο παίκτης τη φάση, θα το κρίνει ο διαιτητής. Η ευθύνη είναι καθαρά δική του, ο επόπτης δεν έχει εμπλοκή. Η ουσία είναι ότι ο διαιτητής έχασε τον έλεγχο και θα μπορούσε να μπει να τελειώσει το παιχνίδι», είπε.