«Ούτε ευρώ του Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο»

1584

Την άποψη πως ο Ηρακλής θα πρέπει να διεκδικήσει να μην πληρώνει ούτε ευρώ για την παρουσία του στο Καυτατζόγλειο, εξέφρασε ο πρώην παράγοντας και προπονητής του συλλόγου, Τέλης Μπατάκης. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

«Το 1990 θα χτίζαμε γήπεδο, όμως, άλλες δυνάμεις εσωτερικές δεν μας άφησαν. Τα 500 εκατομμύρια από την κ. Πετραλιά είχαν κατατεθεί και θα μπορούσε να χτιστεί τότε γήπεδο στους Χορτατζήδες. Κάποιοι καλοί Ηρακληδείς δεν ήθελαν όμως και περνούσαν το μήνυμα ότι θέλαμε να εγκλωβίσουμε τον Ηρακλή σε μικρό γήπεδο, ενώ ο Ηρακλής χρειαζόταν γήπεδο 60 – 70 χιλιάδων θεατών. Το γήπεδο που θα χτιζόταν τότε θα ήταν στα πρότυπα του Καραϊσκάκη. Χάσαμε την ευκαιρία τότε και έτσι εξακολουθούμε να είμαστε πρόσφυγες στο Καυτανζόγλειο».

Για την προοπτική του γηπέδου του Μακεδονικού: «Το γήπεδο του Μακεδονικού εκείνες τις δύσκολες εποχές μέσα σε δύο μήνες κόστισε μόνο 500 χιλιάδες ευρώ, ενώ τώρα το ετήσιο κόστος για το Καυτανζόγλειο είναι 200 χιλιάδες ευρώ. Και το γήπεδο έγινε στολίδι, το ενέκρινε η UEFA και παίξαμε εκεί όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, καθώς και αυτά του πρωταθλήματος».

Για τις προϋποθέσεις χρήσης του Καυτανζογλείου: «Πρέπει ο Ηρακλής να πιέσει την Πολιτεία να μην πληρώνει τίποτα για το Καυτανζόγλειο. Από τη στιγμή που δεν βοήθησε ποτέ το κράτος να κάνει ο Ηρακλής το γήπεδό του, θα πρέπει να γίνει αυτό ώσπου να βρουν καλύτερους επενδυτές ή ανθρώπους που θα χτίσουν γήπεδο. Τον Ολυμπιακό του έκαναν γήπεδο. Τα χρήματα για το γήπεδο της ΑΕΚ προέρχονται από την Περιφέρεια. Πρέπει κάτι να κάνουν και για τον Ηρακλή».