«Ο Άρης κινδυνεύει να μην παίξει στην Ευρώπη»

Για το ενδεχόμενο να μην παίξει ο Άρης στην Ευρώπη μίλησε ο νομικός, Πάρης Ατλαμάζογλου, στο Metropolis 95.5.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Υπάρχει μια απόφαση της FIFA, η οποία επέβαλε ποινή απαγόρευσης μεταγραφών στον Άρη. Η απόφαση είναι οριστική και τελεσίδικη. Το ατυχές για τον Άρη είναι ότι η FIFA άλλαξε συμπεριφορά σε ό,τι αφορά τις οφειλές των παλιών ΠΑΕ. Από τον Μάιο του 2019 δεν κάνει διαχωρισμό παλιών και νέων ΠΑΕ. Η νέα ΠΑΕ υποχρεούται να καλύψει τα χρέη της παλιάς. Δεν υπάρχει κάποια δίκη σε εκκρεμότητα. Η FIFA κάλεσε την ΕΠΟ και τον Άρη για παραβίαση της απαγόρευσης. Επειδή δεν ακολουθήθηκαν αυτά που αποφάσισε.

Η FIFA αποφάσισε πως οι νέες ΠΑΕ πρέπει να πληρώνουν τα χρέη των παλιών και αυτό είναι σωστό κατά τη γνώμη μου, διότι στην Ελλάδα όποια ομάδα περιερχόταν σε δύσκολη θέση, άλλαζε ΑΦΜ και όλα καλά. Όσο ο Άρης δεν πληρώνει ή δεν διακανονίζει τις οφειλές του κινδυνεύει. Ένα από τα κριτήρια που βάζει η UEFA στις ομάδες για τη συμμετοχή στην Ευρώπη είναι να έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές τους. Μπορεί να είναι άδικο για τη νέα ΠΑΕ, όμως έπρεπε να δοθεί μια λύση και σε αυτό το θέμα.

Η διοίκηση Καρυπίδη κάνει μια σεβαστή και φιλότιμη προσπάθεια για να είναι εντάξει απέναντι στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Στο ποδόσφαιρο, όμως, δυστυχώς προκύπτουν απρόβλεπτα τα οποία πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να τα αντιμετωπίσουμε».

Πηγή: Metropolis 95.5 FM