Ο Άρης μαζί με την Μητρόπολη Σταυρουπόλεως-Νεαπόλεως μαζί για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

25

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη μετά από την παρουσία στο παιδικό χωριό στο Φίλυρο, έδωσε τρόφιμα στους αστέγους, μέσω του κοινωνικού παντωπολείου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως.

Η εκκλησία παρέλαβε τα τρόφιμα, παρουσία του Μητροπολίτη Βαρνάβα, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Είναι μεγάλο πράγμα οι άνθρωποι να μπορούν να κοιταχτούν στα μάτια. Να κοινωνήσουνε οι άνθρωποι, να ζήσουν την εμπειρία της σχέσης, της ομορφιάς και της αγάπης. Αυτή μας η συνάντηση, αποκτάει μία ιδιαιτερότητα. Πρώτο, γιατί γίνεται παραμονές της μεγάλης των Χριστουγέννων γιορτής.

Μία γιορτή που σημαδεύει την ιστορία του κόσμου, γιατί η αγάπη του Θεού παρεμβαίνει στην αποτυχία και την αστοχία του ανθρώπου, επιλέγοντας να κατέβει από τον ουρανό και με το πρόσωπο ενός παιδιού, να αλλάξει τα πράγματα και την ιστορία, δείχνοντας έναν δρόμο. Αυτόν της αγάπης, που μόνο αυτή μπορεί να αλλάζει ουσιαστικά τα πράγματα. Ετσι λοιπόν, μέσα στο φως των Χριστουγέννων, γίνεται αυτή μας η συνάντηση.

Σε έναν τόπο άθλησης, σε ένα ιστορικό σωματείο όπως ο Άρης, που έχει γράψει την δική του ιστορία, στην ζωή της πόλης μας και εκτός αυτής, με τους φίλους και τους ανθρώπους που στηρίζουν την ιστορική αυτή αθλητική ομάδα».

Από πλευράς Άρη, παραβρέθηκε ο γενικός αρχηγός, Γρηγόρης Κάκαλης: «Όλο αυτό το εγχείρημα, ξεκίνησε με πρωτοβουλία και ενθάρρυνση του Θεόδωρου Καρυπίδη και της αδελφής του, Ειρήνης. Μία προσπάθεια στην οποία συμπαραστεκόμαστε όλοι. Κάνουμε μία προσπάθεια για όλο τον χρόνο. Στις 24 Ιανουαρίου με την Καβάλα, ο καθένας μπορεί να προσφέρει με ό,τι μπορεί, για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, που υποφέρουν. Ο Άρης είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Ενα κύτταρο πολιτισμού και πρέπει να συμπαραστεκόμαστε στους συνανθρώπους μας.

Οταν ο κ. Καρυπίδης, μας είπε για αυτή την κίνηση, την αγκαλιάσαμε όλοι. Διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα σας, όποτε το ζητήσετε. Είναι υποχρέωση μας απέναντι στην κοινωνία, να προσφέρουμε χαρά, ελπίδα και χαμόγελο. Σήμερα διοργανώνουμε το συσσίτιο. Θα ήθελα να σημειώσω ότι η Stoiximan είναι κοντά μας. Μαζέψαμε αρκετά πράγματα για τα συσσίτια. Θα βοηθήσουμε με ό,τι μπορούμε και θα βρισκόμαστε όλο το χρόνο, δίπλα σας. Θα μας τιμήσει η παρουσία σας, σε οποιοδήποτε παιχνίδι».