Ο Ίβιτς για «νέους», Σάλκε και πιτσιρικάδες

336

Ο Βλάνταν Ίβιτς δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα του ΠΑΟΚ, επειδή έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από την Σάλκε, ενώ μίλησε και για πολλά άλλα θέματα…

Αναλυτικά όλες οι δηλώσεις του Ίβιτς:

Για την αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά την ήττα από την Σάλκε: “Αντιδράσαμε καλά, κερδίσαμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας όπως έπρεπε. Μετά το παιχνίδι εκείνο και τη στεναχώρια για το σκορ έπρεπε να επιστρέψουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα μέσα σε δύο μέρες, απέναντι σε μία ομάδα που παλεύει να σωθεί και μας πήρε δύο βαθμούς στον πρώτο γύρο. Δε μας τους πήρε τους βαθμούς η Βέροια βέβαια, αλλά τέλοσπάντων. Είναι καλό που επιστρέψαμε στις νίκες και πήραμε αυτό που θέλαμε”.

Για την παρουσία των μεταγραφών του ΠΑΟΚ: “Είναι πολύ σημαντικό ότι οι τρεις νέοι παίκτες που ήρθαν τον Γενάρη ξεκίνησαν και σιγά-σιγά θα μπαίνουν περισσότερο στην ομάδα. Πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα. Να διορθώσουμε πράγματα στην αμυντική λειτουργία και πρέπει να το καταλάβουν και οι νέοι παίκτες που ήρθαν. Μιλάμε με αυτούς να διορθωθούν και θα συνεχίσουμε έτσι”.

Για τη χρησιμοποίηση των νεαρών: “Και ο Μαλεζάς και ο Γλύκος είχαν κάποιες ενοχλήσεις στο ημίχρονο και για αυτό παρότι δεν είναι κάτι σοβαρό, κάναμε τις αλλαγές. Δώσαμε την ευκαιρία και σε παιδιά που δεν είχαν παίξει ως τώρα στο πρωτάθλημα. Μπήκαν και είναι καλοί, δουλεύουν καθημερινά και είναι καλό για την ομάδα”.

Για τον Σιαμπάνη: “Γνωρίζω τον Σιαμπάνη. Έχει μέλλον. Είναι το 1999 γεννημένος. Είχε μία περίοδο που τον είχαν ανεβάσει πριν από όταν έπρεπε στην πρώτη ομάδα και έχει χάσει ένα κομμάτι που έπρεπε να έχει. Τον ανέβασαν τότε μόλις 15 χρονών. Έχει μέλλον και σιγά-σιγά παίρνει τη θέση του και είναι με τους άλλους δύο τερματοφύλακες στην ομάδα”.

Για τον Ουάρντα: “Είναι παίκτης που παίζει και πίσω από τον επιθετικό και στα πλάγια. Είναι καλό να έχεις παίκτη που παίζει πολλές θέσεις. Ας προσαρμοστεί και να δούμε τα στοιχεία του, που ταιριάζει σε εμάς και θα αποφασίσουμε”.

Για το ότι Κάμπος και Πέλκας φόρεσαν το περιβραχιόνιο: “Ο Κάμπος είναι ένας από τους αρχηγούς. Στην αλλαγή που κάναμε στους αρχηγούς έχουμε δύο Έλληνες και δύο ξένους. Πρώτος ο Γλύκος, ο Μαλεζάς, ο Κάμπος και ο Λέοβατς”.

Για το ότι ο Κίτσιου έπαιξε αριστερά: “Ο Κίτσιου έπαιξε στα αριστερά γιατί ο Λέοβατς είχε δηλωθεί να εκτίσει την τιμωρία του και δεν είχαμε άλλον αριστεροπόδαρο. Βάλαμε τον Κίτσιου που γνωρίζει τη θέση και έκανε όσα θέλαμε εμείς”.

Για τον Πρίγιοβιτς: “Ο Πρίγιοβιτς δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος. Χρειάζεται παιχνίδια. Χρειάζεται και αυτός και άλλοι παίκτες καθημερινές προπονήσεις χωρίς να έχει ενδιάμεσα παιχνίδια. Καλό είναι που όταν τον χρησιμοποιούμε κάνει τη δουλειά του. Είχε και σήμερα προσπάθειες στο χτίσιμο του παιχνιδιού, ήταν πιο θετικός σήμερα. Σε κάθε παιχνίδι βάζει παραπάνω πράγματα όσον αφορά και στο τακτικό κομμάτι”.

Για το δεύτερο παιχνίδι με την Σάλκε: “Παίξαμε κόντρα σε μία ομάδα που παίζει ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου κι έχει πάρα πολύ γρήγορους παίκτες στα πλάγια. Από εκεί είναι οι πιο επικίνδυνοι τους παίκτες, αυτοί που σκοράρουν. Εμείς στο πρώτο παιχνίδι δεν ήμασταν καλύτεροι, αλλά το σκορ δεν ήταν σωστό βάσει της εικόνας στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό που με πειράζει κι εμένα και τους παίκτες είναι ότι δεχτήκαμε γκολ από λάθη σε δεύτερες μπάλες στα στημένα. Δεν είχαμε τη συγκέντρωση που έπρεπε. Και σήμερα στο τέλος είχαμε τέτοιες περιπτώσεις που έπεσε η συγκέντρωση μας. Το παιχνίδι παίζεται ως το τελευταίο λεπτό, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και πρέπει να είσαι συνέχεια συγκεντρωμένος”.