Ο ανιψιός του Τούντορ και το… έγκλημα του Παναθηναϊκού (vid)

285

Τον Ιανουάριο του 2014, με πρωτοβουλία του παίκτη του Παναθηναϊκού, Ντάνιελ Πράνιτς, ήρθε στην Ελλάδα ο 19χρονος τότε Φραν Τούντορ, ανιψιός του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Ίγκορ. Δεξί μπακ-χαφ, θεωρήθηκε από τα καλά ταλέντα της Κροατίας και μόλις είχε μείνει ελεύθερος από τη ΝΚ Ζάγκρεμπ.

Ο νεαρός Τούντορ εντάχθηκε στην Κ20 των πράσινων και μάλιστα το καλοκαίρι του 2014 του έβγαλαν και δελτίο κι έκανε μερικά παιχνίδια. Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ της εποχής, ίσως και λόγους οικονομικούς (ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πληρώσει τροφεία) τον Δεκέμβριο του 2014 ενημερώθηκε ότι δεν θα υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Αυτή η εξέλιξη μάλιστα είχε προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις του Παναθηναϊκού με τον Πράνιτς (έκανε καυστικό σχόλιο στο facebook). «Οταν αποφάσισα να σε φέρω εδώ, στον Παναθηναϊκό, πίστεψα σε σένα. Η ευχή μου ήταν πως μια ημέρα θα ήσουν στη βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ως δεξί μπακ. Αυτό το όνειρο δεν βγήκε αληθινό… για κάποιους λόγους που δεν καταλαβαίνω. Όλοι οι άλλοι που δεν σε πίστεψαν και ξέρεις ποιοι είναι, δεν είναι σημαντικοί… Γνωρίζουν ότι έκαναν λάθος και αν δεν το γνωρίζουν θα το ανακαλύψουν» ήταν το επίμαχο «ποστάρισμα» του Πράνιτς

Τελικά, ο Φραν Τούντορ επέστρεψε στην Κροατία υπογράφοντας στην Χάιντουκ. Και η εξέλιξή του φαίνεται πως δικαιώνει τον Πράνιτς…

Ο Τούντορ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των Μίλαν, Σασουόλο και Ουντινέζε με το «calciomercato.com» να σημειώνει ότι η αξία του ανέρχεται στο ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ!

Φέτος, ο Τούντορ έχει πραγματοποιήσει 24 εμφανίσεις με τη φανέλα της Χάιντουκ, πετυχαίνοντας 5 γκολ παρότι δεν αγωνίζεται ως επιθετικός.