«Ο Βασάρας δεν μπορεί»

Το πρώην μέλος της ΚΕΔ, Θανάσης Ζαχαριάδης, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την επίμαχη φάση του ΠΑΟΚ στην Βέροια αλλά και για την όλη κατάσταση στην ελληνική διαιτησία.

Αναλυτικά: «Καταρχήν είναι λάθος που γίνονται πίνακες την χρονιά που γίνονται εκλογές στην ΕΠΟ. Τουλάχιστον μέχρι να γίνουν οι εκλογές. Γίνονται τροποποιήσεις κάθε λίγο και λιγάκι και ο πόλεμος γίνεται εκεί. Πήραν πρόσφατα απόφαση, μέχρι 39 χρονών, να μπαίνουν στην Σούπερ Λιγκ. Και όλα αυτά γίνονται για τις ψήφους της ΕΠΟ. Δεν γίνεται έτσι η διαιτησία. Χωρίς να σπάσεις τα αυγά, δεν γίνεται ομελέτα.

Από την στιγμή που ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας είναι παράγοντας ποδοσφαίρου, δεν γίνεται έτσι η διαιτησία. Η διαιτησία πρέπει να γίνει ανεξάρτητη, αν δεν γίνει αυτό δεν πρόκειται να πάμε μπροστά».

Για το γκολ που ακυρώθηκε στον ΠΑΟΚ: «Ήταν φάση που ο διαιτητής μπορούσε να την πάρει πάνω του. Ο καλός ο διαιτητής δεν τον χρειάζεται τον βοηθό στην συγκεκριμένη φάση. Ο βοηθός έκανε λάθος, κραυγαλέο λάθος, αλλά ο διαιτητής έχει μέτωπο, το βλέπει. Το παίρνεις πάνω σου και λες παίζεται».

Αναφορικά με τον Βασάρα: «Φαίνεται ότι δεν μπορεί. Όταν δεν έχουν και τις πλάτες να στηρίξουν την διαιτησία, δεν γίνεται, πρέπει να έχεις άντερα, να κοντράρεις. Αυτός ο άνθρωπος δεν φαίνεται ότι μπορεί να κοντράρει κάποιον. Είναι καλό παιδί και δεν έχω τίποτα εναντίον του. Διαιτητικά τον κρίνω. Άμα ένα τέτοιο όνομα δεν μπορεί να διοικήσει την διαιτησία, δεν κάνει. Σαν άνθρωπο και σαν οικογενειάρχη τον εκτιμώ πάρα πολύ, αλλά στην διαιτησία έχει κάνει πάρα πολλά λάθη».