Ο Ζάιρο…διαφημίζει την Ελλάδα!

190

Μπορεί στο μυαλό μας το Ελληνικό πρωτάθλημα να βρίσκεται αρκετά πάνω από το  Σλοβάκικο, όμως κάποιος που έχει αγωνιστεί και στις δυο χώρες φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη. 

Ο λόγος για τον Ζάιρο του ΠΑΟΚ, που με αφορμή την αβεβαιότητα που επικρατούσε μέχρι χθες για το αν θα ξεκινήσουν τα play offs τόνισε πως στην Σλοβακία ήταν όλα οργανωμένα και περίμενε να συναντήσει το ίδιο και στην χώρα μας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

10.05.2016

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Είναι κρίμα όλο αυτό που συμβαίνει. Σήμερα (09.05) ακούσαμε πως είναι πιθανό να μην γίνουν τα Play Offs και όλο αυτό είναι δυσάρεστο για όλους εμάς του ποδοσφαιριστές. Ελπίζω να βρεθεί σύντομα λύση για να γίνουν όλα κανονικά» .

Για το αν έχει ζήσει ποτέ κάτι ανάλογο:

«Όχι. Στη Σλοβακία δεν είχα κανένα παρόμοιο πρόβλημα. Όλα ήταν πολύ οργανωμένα εκεί και περίμενα το ίδιο να βρω και εδώ. Ήξερα ότι στο παρελθόν υπήρχαν κάποια προβλήματα σε επίπεδο οργάνωσης αλλά δεν περίμενα να το συναντήσω αυτό που συμβαίνει φέτος. Ελπίζω να βρεθεί άμεσα λύση για να παίξουμε κανονικά«.

Για το διάστημα αποχής του και τον βαθμό ετοιμότητάς του:

«Ήταν θέμα κακοτυχίας, τραυματίστηκα το Δεκέμβριο, επέστρεψα και μετά από τέσσερα παιχνίδια τραυματίστηκα ξανά σε άλλο σημείο, στον προσαγωγό. Τώρα αισθάνομαι καλά, είμαι 100% έτοιμος και ελπίζω όλα να πάνε καλά» .

Για την κατάσταση της ομάδας:

«Θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι υγιείς πλέον, δεν υπάρχουν ονόματα στο ιατρικό δελτίο που να μας προβληματίζουν. Πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη.  Προετοιμαστήκαμε γι΄αυτό και πρέπει να το αποδείξουμε» .

Για το τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος να δει από τον ΠΑΟΚ:

«Μια ομάδα που θα μάχεται για το τώρα, για κάθε παιχνίδι. Μια ομάδα που είναι καλά προετοιμασμένη και έχει φιλοδοξία να τα πάει καλά» .

Για το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ:

«Με τους οπαδούς μας θα ήταν σαφώς καλύτερα τα πράγματα. Όταν αγωνίζεσαι στην Τούμπα με τον κόσμο έχεις ένα έξτρα ποδοσφαιριστή, αυτά που προσφέρουν εκτός αγωνιστικού χώρου είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Από την πλευρά μας αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αγωνιστούμε και να προσπαθήσουμε να καλύψουμε την απουσία του κόσμου και να τους κάνουμε χαρούμενους ακόμη κι αν δεν βρίσκονται στο γήπεδο. Με την ΑΕΚ θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το προηγούμενο επίσημο παιχνίδι της ομάδας ήταν πριν από ένα περίπου μήνα. Η ΑΕΚ έχει παίξει άλλα δύο παιχνίδια για τα ημιτελικά του Κυπέλλου και είναι λογικό να έχει καλύτερο ρυθμό αλλά εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι μέσα στο γήπεδο και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι» .