«Ο Καλαϊτζίδης ήθελε να πλήξει και τον Άρη»

Για την περίπτωση του ΟΦΗ αλλά και τον Άρη μίλησε ο γνωστός ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά όσα είπε στον Athletic Radio 104,2:

Για την αίσθηση που αποκόμισε από την χθεσινή εκδίκαση της Έφεσης του ΟΦΗ: Από τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις που έγιναν μπορώ να προβλέψω σίγουρα την αθώωση του ΟΦΗ. Δεν ισχύει πια η αντικειμενική ευθύνη, μπορεί να απαλλάξει όλους όσους κατηγορούνται. Η αίσθηση μου είναι ότι ο ΟΦΗ θα απαλλαγεί”.

Για τα επιχειρήματα όλων των νομικών που ήταν παρόντες: “Η αγόρευση όλων είχε έναν κοινό στόχο και η απόφαση αφορούσε την καταγγελία του Καλαϊτζίδη και όλοι πλήξαμε την προσωπικότητα του. Η Επιτροπή Δεοντολογίας αντιμετώπισε τον Καλαϊτζίδη ως τον Άγιο Ιωάννη όμως η Επιτροπή Εφέσεων έχει αντιληφθεί την προσωπικότητα του. Μου κάνει εντύπωση που η Επιτροπή Δεοντολογίας ασχολήθηκε μόνο με την υπόθεση του ΟΦΗ και όχι με εκείνη του Άρη. Σκοπός του Καλαϊτζίδη ήταν να εξουδετερώσει τον Άρη και τον ΟΦΗ γιατί η ομάδα του διεκδικούσε ακόμα την άνοδο. Αυτό το στοιχείο το αναδείξαμε στην δίκη και το αντιλήφθηκε η επιτροπή. Συνήθως δεν προβλέπω αποφάσεις όμως τώρα μπορώ να σας πω ότι όλα τα επιχειρήματα και οι σκέψεις της επιτροπής δεοντολογίας αποδομήθηκαν, όπως αποδομήθηκε και η καταγγελία του Καλαϊτζίδη”.

Για το αιτιολογικό με την φράση “πιθανολογείται σφόδρα”: “Ο νομικός όρος “πιθανολόγηση” στα κοινά δικαστήρια και αρκεί μόνο για την άσκηση μιας ποινικής δίωξης. Όμως στα ποινικά δικαστήρια αρκεί η πιθανολόγηση όμως το θέμα είναι που βασίζεται. Αν βασίζεται μόνο στην μαρτυρία ενός μάρτυρα τότε αυτομάτως αποδομείται. Κατά την άποψη μου το πρώτο δικαστήριο πλανήθηκε και δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία πρόθεση γιατί απαρτίζεται από άξιους συναδέλφους. Πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων είναι ο μελλοντικός πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Είμαι βέβαιος ότι τα επιχειρήματα μας που ακούστηκαν για πρώτη φορά με κάνει να έχω την βεβαιότητα, που ποτέ δεν την εκφράζω και να είμαι σχεδόν βέβαιος”.

Για το πότε προβλέπει να βγει η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων: “Συνήθως η Επιτροπή Εφέσεων αργεί να βγάλει την απόφαση όταν προβληματίζεται έντονα. Δεν προβλέπω νωρίτερα από μήνα και μακάρι να διαψευστώ. Οι δικαστές είναι άνθρωποι και σκεφτείτε πόσο καιρό έκανε να βγάλει απόφαση η Επιτροπή Δεοντολογίας”.

Για την εκπροσώπηση του ΟΦΗ: “Εκτός από τους δικηγόρους του ΟΦΗ που είχαν εξαιρετική παρουσία, εξαιρετική παρουσία ήταν και του κυρίου Μπούση που μίλησε από καρδιάς. Εκεί κατάλαβε η Επιτροπή ότι όχι μόνο θα τιμωρήσει τον ΟΦΗ αλλά θα του στερήσει και έναν αξιόλογο ιδιοκτήτη”.