Ο Λουτσέσκου για Έστερσουντς και… ρόστερ!

412

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε πως συνήθως μια αλλαγή προπονητή φέρνει συσπείρωση σε μια ομάδα, δήλωσε πως αισθάνεται περήφανος που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ, αρνήθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του σε ό,τι έχει να κάνει με την ενδεκάδα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι παίκτες θα ανταποκριθούν στις συνθήκες του αγώνα. Όσο για το αν έχει αλλάξει κάτι σχετικά με τις αποφάσεις για το ρόστερ, ο Ρουμάνος τεχνικός… δεν ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού:

Για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είμαι ευτυχής που είμαι μέλος αυτού του κλαμπ αυτή τη στιγμή. Ξέρω πολύ καλά ότι η περίοδός μου είναι σύντομη μέχρι το αυριανό παιχνίδι. Υπήρξαν ιδέες που θέλησα να περάσω στην ομάδα. Δεν ήταν εύκολη βδομάδα, κυρίως για τους παίκτες. Είναι όμως φανταστικοί, είναι έτοιμοι να πολεμήσουν. Αντιδρούν σε όλα και είμαι χαρούμενος γιατί οι προπονήσεις ήτνα πολύ καλές. Δεν ήταν εύκολο ξαναλέω γιατί έγιναν όλα δύσκολα. Είναι αδύνατον από αύριο να κάνουν ακριβώς όσα θέλω και ζητάω. Είμαι σίγουρος όμως πως με την ποιότητα και την φιλοδοξία τους θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

Για το τι να περιμένει από την ομάδα: «Πρώτα από όλα να περιμένουν όλοι την πρόκριση στους ομίλους. Θα δείξουμε πως είμαστε μία δυνατή ομάδα, με δυνατούς παίκτες, με θέληση να παλέψουμε όλοι μαζί στο γήπεδο. Πιστεύω πως όταν υπάρχουν τέτοιες αλλαγές υπάρχει και συσπείρωση. Θα υπάρξουν και λάθη, όμως το σημαντικό είναι να βγάλουμε αντίδραση. Περιμένουμε αυτό το παιχνίδι, ξέρουμε με ποια ομάδα παίζουμε και τι έκανε στην προηγούμενη φάση και είμαστε απόλυτα έτοιμοι».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης του ΠΑΟΚ και για το πόσο θα επηρεάσουν τα πολλά επίσημα παιχνίδια της Έστερσουντς: «Στο ποδόσφαιρο ο προπονητής δεν πρέπει να μιλάει για ποσοστά. Σίγουρα μπορεί να έχουν πλεονέκτημα με τα παιχνίδια που έχουν δώσει, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να ισοσταθμίσουμε αυτό με το δυνατό μας πνεύμα. Θα είμαστε επιθετικοί και οργανωμένοι, συγκεντρωμένοι σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού. Θα ακούστε πολλές φορές από μένα, πως θα πρέπει να αντιδρούμε αμέσως, όταν έχουμε ή χάνουμε τη μπάλα. Εχουμε την ποιότητα και θα το κάνουμε».

Για τα παιχνίδια με την Ολιμπίκ και τις 29 τελικές που είχαν οι Ουκρανοί και για το αν κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα: «Δεν μαρέσει να μιλάω για την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσω. Θέλω παίκτες συγκεντρωμένους. Είναι κομμάτι της φιλοσοφίας μου αυτό. Ακόμα και οι παίκτες μου δε ξέρουν τι θα συμβεί αύριο. Γιατί θα πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι να ριχτούν στη «μάχη». Ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει και γι’ αυτό χρειάζομαι την συγκέντρωσή τους. Θα πρέπει να γυρίσουμε γρήγορα τη μπάλα, με ασφάλεια στις πάσες μας. Θα πρέπει να μην τους δώσουμε την πιθανότητα να οργανωθούν όπως αυτοί επιθυμούν και να έχουμε το μυαλό μας να μην τους δώσουμε εύκολες αντεπιθέσεις. Είμαι βέβαιος πως θα πιέσουν ψηλά γιατί τους αρέσει αυτό. Στα 12 τελευταία τους παιχνίδια αλλάζουν την τακτική τους μέσα στο παιχνίδι».

Για το σκορ που θα ήταν ευχαριστημένος: «Χαρούμενος θα είμαι μόνο με την πρόκριση. Πιστεύω θα παιχτεί και στα δύο παιχνίδια, χωρίς να έχει σημασία το αυριανό αποτέλεσμα.

Για το πώς βλέπει την ομάδα του: «Εχω γύρω μου πολύ ποιοτικούς παίκτες. Εχω δει το πώς προπονούνται, βλέπω μεγάλη θέληση. Είμαι αισιόδοξος, αλλά επίσης έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση για τους παίκτες μου».

Για τον τομέα που έριξε το βάρος αυτές τις πέντε ημέρες: «Προσπάθησα να δώσω στους παίκτες μου τις ιδέες μου, πώς να «χτίζουν» το παιχνίδι τους, πώς να αμύνονται, πώς να επιτίθενται. Ο χρόνος ήταν μικρός και βασιζόμαστε πολύ στην ποιότητα των παικτών μας. Σέβομαι τον αντίπαλο, πάντα τον σέβομαι γιατί το ποδόσφαιρο είναι περίεργο και σε τιμωρεί αν δεν αντιμετωπίσεις σωστά τον αντίπαλο».

Για το αν το αυριανό παιχνίδι είναι πιο κρίσιμο και αν ξεχωρίζει κάποιους παίκτες από την σουηδική ομάδα: «Οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές και όχι υπέρ μας στη Σουηδία το ξέρουμε αυτό. Αλλά με καλή νοοτροπία θα ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Δεν μου αρέσει να μιλάω για παίκτες ξεχωριστά. Δεν είναι στο υψηλότερο επίπεδο, όμως παλεύει σαν ομάδα όλο το παιχνίδι και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για το αν έχει αλλάξει κάτι σχετικά με τους παίκτες που δεν υπολογίζονταν: «Δεν έχω συζητήσει κάτι. Οσοι ήταν εδώ, είναι μαζί μου. Με έναν δύο παίκτες μίλησα. Τους είπα είμαι εδώ και να είναι δυνατοί, σεβόμενοι τη δουλειά τους. Αν κάποιος φύγει, να είναι δυνατός και να είναι έτοιμος για την επόμενη ομάδα του. Οσο είναι εδώ όμως είναι κομμάτι της ομάδας και βασίζομαι πάνω τους στο 100%».