Ο ΠΑΟΚ για την Νέα Τούμπα!

Την πλέον επίσημη μορφή της έχει πάρει η τροπολογία που παραχωρεί στον Α.Σ. ΠΑΟΚ την έκταση του περιβάλλοντα χώρου της Τούμπας και επί της ουσίας ανοίγει τον δρόμο για το όνειρο του νέου γηπέδου.

Μάλιστα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, αναλύοντας την θέση της μετά από αυτή την εξέλιξη, ευχαριστώντας παράλληλα τόσο την Κυβέρνηση, όσο και το Υπουργείο Εθνικής άμυνας για την τροπολογία.

Ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται από την Τετάρτη (24/10) στην Θεσσαλονίκη, και έκανε αμέσως σύσκεψη με τον Μάκη Γκαγκάτση και την νομική υπηρεσία. Εκεί του αναλύθηκε ο σχετικός νόμος ενώ έγιναν και οι παρατηρήσεις, στα επί μέρους άρθρα.

Παράλληλα ο μεγαλομέτοχος έδωσε εντολή να τρέξουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες και να γίνει η προεργασία αναφορικά με την συνεργασία με τον Δήμο, την Περιφέρεια, την αρχαιολογική μελέτη από το Πανεπιστήμιο και την διερεύνηση των μεγαλύτερων γραφείων που μπορούν να αναλάβουν την κατασκευή του «στολιδιού» του ΠΑΟΚ.

Η βούληση του Ιβάν Σαββίδη είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν όλα τα διαδικαστικά για να μπει το πρότζεκτ  στη φάση της υλοποίησης του.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την παραχώρηση των στρεμμάτων και τα επόμενα βήματα:

«Η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για την παραχώρηση των 30 στρεμμάτων στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Τούμπας, από το paokfc.gr.

Η υπερψήφιση της τροπολογίας για την παραχώρηση 30 στρεμμάτων στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας, είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την πρωτοβουλία, αλλά και τα κόμματα που ψήφισαν τη ρύθμιση και έχουν έτσι μια πολύ σημαντική συνεισφορά στην αύξηση των επιπέδων ασφάλειας στο νέο γήπεδο και στην καταπολέμηση της αθλητικής βίας.

Θεωρούμε την παραχώρηση αυτή αυτονόητη και απαραίτητη προϋπόθεση για να εξυπηρετηθεί ο φίλαθλος κόσμος της Θεσσαλονίκης και είναι μια ρύθμιση που θα έπρεπε να ισχύει σε όλους τους αθλητικούς χώρους της Ελλάδας, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι υψηλότερες δυνατές ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας.

Ο χώρος αυτός είναι ζωτικής σημασίας για την δημιουργία όλων των απαραίτητων ζωνών προελέγχου για ένα νέο σύγχρονο και ασφαλές γήπεδο, που δεν θα αποτελέσει μόνο το σπίτι του ΠΑΟΚ, αλλά και ένα αξιοθέατο για όλη την πόλη.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, αφού ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες διευθετήσεις με την Περιφέρεια και τον Δήμο, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες, θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της Νέας Τούμπας ».