Ο ΠΑΟΚ δείχνει τον δρόμο στα τηλεοπτικά

315

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sport24.gr μπορεί η Super League να συμφώνησε με τη Nova στις 18 Αυγούστου για το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο, εν ολίγοις παραμονές έναρξης του πρωταθλήματος, όμως αυτό δεν συνεπάγεται ότι τα δεδομένα που ισχύουν για την τρέχουσα συμφωνία, θα αφορούν και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το συνδρομητικό κανάλι έχει κάνει μια πρόταση ύψους 30.000.000 ευρώ για τις 15 από τις 16 ομάδες (πλην ΠΑΟΚ) και περιμένει την απάντηση από τις ομάδες του συνεταιρισμού και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτή θα γίνει αποδεκτή από τις ΠΑΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να υπάρξει αρνητική απάντηση στις 15 Ιανουαρίου, εκτός αν αλλάξουν τα δεδομένα ως τότε και υπάρξει σύγκλιση απόψεων ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές. Οι ομάδες φέρεται να ζητούν μια αύξηση στο συμβόλαιο, την οποία η Nova δεν προτίθεται να δώσει.

ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΕ

Τι θα ισχύσει σε μια τέτοια περίπτωση; Η κεντρική διαχείριση τελειώνει και η Nova θα ακολουθήσει το μοντέλο… ΠΑΟΚ. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” ήταν εκτός κεντρικής διαχείρισης, συμφώνησε τελευταίος και υπήρξε διμερής συμφωνία ανάμεσα στο κανάλι και τους ασπρόμαυρους αναφορικά με το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Η Nova, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sport24.gr, θα ακολουθήσει αυτή την στρατηγική, κάνοντας διμερείς συμφωνίες με τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2018-19. Ουσιαστικά, αν η Λίγκα πει “όχι” στην πρόταση, πάμε σε νέο μοντέλο.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗ FORTHNET
Εξάλλου, η Forthnet από τις 2 Νοεμβρίου βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή και πιθανότατα οι ομάδες να περιμένουν την κατάληξη σε αυτό το θέμα, προτού προχωρήσει η τελική συμφωνία με το συνδρομητικό.

Από παράγοντες της αγοράς τονίζεται πως δεν έχει καμία σχέση η πρόταση για το τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη Super League Σουρωτή, με το θέμα του επενδυτή στη Forthnet. Δεν προκύπτει ότι ο όποιος νέος επενδυτής, θα δαπανήσει περισσότερα χρήματα από τα 30.000.000 ευρώ που δίνει σήμερα το συνδρομητικό για τα δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ NOVA ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Θυμίζουμε ότι προ διετίας η Nova είχε κάνει μια σειρά προτάσεων προς τον συνεταιρισμό για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος, που μεταξύ άλλων αφορούσε και τη μείωση των ομάδων, επομένως το μοίρασμα περισσότερων χρημάτων ανά ομάδα, ώστε να μείνουν ανταγωνιστικές. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει αποδεκτό από τις ΠΑΕ, υπό το φόβο κάποιες να μείνουν στην… απέξω, αν έπεφταν κατηγορία.

Όπως και να ‘χει, η Nova περιμένει την τελική απάντηση στην πρότασή της, οι πληροφορίες που συλλέγει σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η αυτή δεν θα είναι θετική και γι’ αυτό κοιτάζει την επόμενη μέρα. Μπορεί βέβαια να υπάρξει αλλαγή δεδομένων και οι δυο πλευρές να βρουν κοινούς τόπους, ώστε να πορευτούν μαζί και τα επόμενα χρόνια.