«Ο ΠΑΟΚ είναι κάτι σαν θρησκεία…»

84

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Irish Mirror» έδωσε ο Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος μίλησε για τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη.

Ένα απόσπασμα:

«Όταν αρχίζεις να παίζεις τα πάντα γίνονται καλύτερα. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν από τα μεγαλύτερα της καριέρας μου. Εδώ, στον ΠΑΟΚ είναι κάτι περισσότερο από ποδόσφαιρο. Είναι κάτι σαν θρησκεία και είναι η πρώτη φορά που έχω νιώσει αυτό το συναίσθημα μπαίνοντας στο παιχνίδι. Ο κόσμος μας, περίμενε για χρόνια αυτό το παιχνίδι. Τελικά ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από τον Ολυμπιακό. Ήταν υπέροχο που σκόραρα κι έκανα χαρούμενους τους πάντες. Πήγα να φάω στην πόλη και όπου πήγαινα, με σταματούσαν άνθρωποι για να με ευχαριστήσουν. Τους έδωσα πολύ χαρά κι έκλαιγαν!».

Ο Άκπομ σημείωσε ότι ο ΠΑΟΚ πάει φέτος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 34 χρόνια: «Στην πρώτη μου σεζόν, να γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι κάτι τρελό, κάτι υπέροχο. Απλά προσπαθώ να είμαι μέρος της ιστορίας. Είμαστε στο σωστό δρόμο και αν μπορούμε να το κερδίζουμε, θα είναι κάτι τεράστιο. Όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά και για ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης».

Ο Άγγλος επιθετικός δεν έκρυψε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στον ΠΑΟΚ:«Είναι τρελό. Υπάρχει πολλή πίεση. Αλλά μπορείς να κάνεις ένα πράγματα από τα δύο. Να κρυφτείς ή να εμφανιστείς και να τη χρησιμοποιήσεις ως κίνητρο. Σκέφτομαι «ουάου υπάρχουν 30.000 άνθρωποι που με βλέπουν να κάνω αυτό που μπορώ καλύτερα». Είναι κάτι τέλειο. Την πρώτη φορά που βγήκα στο γήπεδο, άκουσα ένα πυροτέχνημα να φεύγει από την κερκίδα και πήδηξα! Δεν ήμουν συνηθισμένος σε κάτι τέτοιο στην Αγγλία. Ήμουν στην ίδια κατάσταση δύο φορές, όταν ήμασταν κοντά στα play-offs ή στην άνοδο, με τη Χάλ και τη Μπράιτον και ξέρω το συναίσθημα. Πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που κάνεις όλη τη σεζόν και τα παιχνίδια απλά θα… πετάξουν. Και προτού το αντιληφθείς, θα έχει τελειώσει».