Ο ΠΑΟΚ στο σπίτι της Ιταλίας!

20

Ο ΠΑΟΚ φεύγει αύριο το απόγευμα για την Φλωρεντία για το παιχνίδι της Πέμπτης με την Φιορεντίνα κι εκεί θα έχει ένα γεμάτο 48ωρο…

Μέσα στο πρόγραμμα της ομάδας, είναι και η επίσκεψη στο Κονβερτσιάνο, στο “Σπίτι της Ιταλίας” ή αλλιώς “Casa Italia” για την προπόνηση της Παρασκευής, πριν η αποστολή μπει στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

converciano1

Ο Αναστασιάδης επέλεξε να διανυκτερεύσει η ομάδα την Πέμπτη στην Φλωρεντία μετά το παιχνίδι, να κάνει την προπόνησή της το πρωί της Παρασκευής εκεί, και να επιστρέψει η ομάδα το απόγευμα, έχοντας οι παίκτες ελεύθερο για το υπόλοιπο της μέρας να ξεκουραστούν.

Το πρωί της Παρασκευής, ο ΠΑΟΚ έκλεισε για προπόνηση το αθλητικό κέντρο της Εθνικής Ιταλίας στο Κονβερτσιάνο. Άλλες εποχές, δεν θα μπορούσε να περάσει ούτε απ΄ έξω!

Η Ομοσπονδία της Ιταλίας ήταν πολύ μπροστά για την εποχή της και το 1952 αποφάσισε να φτιάξει ένα προπονητικό κέντρο για τις Εθνικές της ομάδες. Επιλέχτηκε το Κονβερτσιάνο, στα περίχωρα της Φλωρεντίας, καθώς βρίσκεται κοντά στο κέντρο της χώρας, και υπάρχει καλή και εύκολη πρόσβαση στις μεγαλουπόλεις (Μιλάνο, Ρώμη).

Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1958, τον Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς εγκαινιάστηκε κι από τότε φιλοξενεί όλες τις Εθνικές της Ιταλίας από την Κ15 και πάνω.

Το “Σπίτι της Ιταλίας” περιλαμβάνει τέσσερα γήπεδα κανονικών διαστάσεων, σύγχρονο γυμναστήριο, πισίνα, δύο γήπεδα τέννις, ξενοδοχείο 100 κλινών, βιβλιοθήκη, αίθουσα συνεδρίων, και εστιατόρια. Στην εγκατάσταση υπάρχει επίσης και το μουσείο του ιταλικού ποδοσφαίρου, όπου παρουσιάζονται ενδιαφέροντα εκθέματα…

Συχνά, στην εγκατάσταση φιλοξενούνται ξένες ομάδες, όπως θα συμβεί τώρα και με τον ΠΑΟΚ…

Η αποστολή πετά αύριο στις 3.30μμ, αφού κάνει την προπόνηση στην Τούμπα και στις 8μμ (ώρα Ελλάδας) θα βρεθούν στο “Αρτέμιο Φράνκι” ο Αναστασιάδης κι ο Σαλπιγγίδης για την συνέντευξη τύπου. Ο ΠΑΟΚ θα κάνει ένα χαλάρωμα το πρωί της Πέμπτης και το βράδυ θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα.

Μετά την προπόνηση της Παρασκευής στο Κονβερτσιάνο, η αποστολή θα πετάξει για τη Θεσσαλονίκη στις 4.30μμ (ώρα Ελλάδας).