Ο Περέϊρα και το…χατήρι του Ολυμπιακού

85

Μια πρωτόγνωρη απόφαση αναμένεται να περάσει το ερχόμενο διάστημα, με τους ξένους διαιτητές να ορίζονται στα παιχνίδια-ντέρμπι.

Φυσικά σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε ρόλο και η πολύ καλή διαιτησία στον τελικό κυπέλλου με τον Μπορμπαλάν να παίζει το παιχνίδι επί ίσοις όροις με τις δύο ομάδες.

Αυτό λοιπόν που θα αλλάξει στην διαιτητική “σκηνή” της χώρας είναι πως θα πάρουν σφυρίχτρες ξένοι διαιτητές στα παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας.

Νεότερο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας sdna αναφέρει τις σκέψεις του αρχιδιαιτητή Μέλο Περέϊρα και στις αντιδράσεις για το παραπάνω γεγονός:

Το ρεπορτάζ αναφέρει τα εξής:

Α) Ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα φέρεται να έχει αποφασίσει ότι στα ντέρμπι του πρωταθλήματος της Super League τη νέα σεζόν, θα ορίζει ξένους διαιτητές δικής του επιλογής, όπως έπραξε και στον τελικό του Κυπέλλου. Ο ίδιος βέβαια παίρνει εντολές από την FIFA και είναι σε ανοιχτή γραμμή μαζί της, συνεπώς δεν θα μπορούσε να πάει και κόντρα στις επιθυμίες της.

Β) Για το θέμα αυτό είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις εντός της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, όπως υπήρχαν αντιδράσεις και για τον ορισμό Μπορμπαλάν στον τελικό. Η αλλαγή στον Κανονισμό Διαιτησίας ώστε να επιτρέπεται ο ορισμός ξένων διαιτητών, θα πρέπει να «περάσει» από την Ε.Ε. η οποία θα συνεδριάσει πιθανότατα στις 22 Ιουνίου, μία εβδομάδα πριν την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Εκεί θα τεθούν ζητήματα ηθικά, όπως η υποβάθμιση των Ελλήνων διαιτητών, αλλά κυρίως πρακτικά, όπως από ποιον θα πληρώνονται οι ξένοι διαιτητές και αν το κόστος θα επιβαρύνει την ελληνική ομοσπονδία.

Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε ότι και η έλευση ξένων διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα αποτέλεσε όλη τη χρονιά που μας πέρασε άλλο ένα πάγιο αίτημα του Ολυμπιακού, το οποίο επίσης βλέπουμε να ικανοποιείται από την FIFA.