“Ο στόχος είναι να επιστρέψουμε”

20

Την πρώτη συνέντευξη έδωσε ο Σιντί Σανιά, ο μοναδικός, προς το παρόν, ξένος ποδοσφαιριστής του Άρη. Ο Σενεγαλέζος χαφ μίλησε στους απεσταλμένους των ελληνικών ΜΜΕ στο Πράβετς της Βουλγαρίας κι είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα…

Για την επικοινωνία με τον Καλαϊτζίδη : «Πριν έρθω στην Ελλάδα, δεν είχαμε μιλήσει. Τώρα που είμαι εδώ και αγωνίζομαι για τον Αρη, αυτό που μου έχει δώσει να καταλάβω είναι πως επιθυμεί από μένα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Είτε πρόκειται για προπόνηση, είτε για παιχνίδι. Είναι το ίδιο. Ο κόουτς μου ζητά να βγάζω τα δυνατά μου στοιχεία στο γήπεδο και αυτό με κάνει να απολαμβάνω το παιχνίδι».

Για το πως δέχτηκαν οι δικοί του την απόφασή του να παίξει στην Ελλάδα : «Με ρώτησαν γιατί πας εκεί; Δεν ξέρεις την ομάδα, τη γλώσσα, σχεδόν τίποτα. Η απάντησή μου ήταν πως εμπιστεύομαι τον ατζέντη μου και την κρίση του. Φρόντισα άλλωστε κι από μόνος μου να δω σε ποια ομάδα έρχομαι και γι’ αυτό πήρα αυτή την απόφαση».

Για το τι ήξερε για τον Άρη πριν έρθει στην Ελλάδα : «Την πρώτη φορά που ο ατζέντης μου έδωσε στοιχεία για τον Αρη, φρόντισα να πάω στον υπολογιστή μου και να μπω στο διαδίκτυο. Εκεί, διαπίστωσα πως πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ομάδα. Είδα πως στο πρόσφατο παρελθόν έπαιξε απέναντι σε ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι ή η Ατλέτικο Μαδρίτης. Είπα μέσα μου πως μια μικρή ομάδα, δεν θα μπορούσε να έχει πετύχει τόσα πράγματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ή να έχει φτάσει τόσο μακριά για να παίζει απέναντι σε τόσο σπουδαίους αντιπάλους. Ο ατζέντης μου μετέφερε πως υπάρχουν προβλήματα, πως ήρθε ο υποβιβασμός στη δεύτερη κατηγορία, αλλά υπάρχει ένα σοβαρό project ούτως ώστε η ομάδα να μπορέσει να ανέβει ξανά στην πρώτη Εθνική. Αυτοί ήταν και οι λόγοι που με έφεραν στον Αρη».

Για τη θέση που αγωνίζεται  : «Η θέση που αγωνίζομαι περισσότερο είναι αυτή του αμυντικού μέσου που ανεβαίνει αρκετά ψηλά στην αντίπαλη άμυνα και μπορώ να σκοράρω όταν μου παρουσιαστεί μια κατάλληλη ευκαιρία».

Για τον στόχο του με τον Άρη : «Βασική μου επιθυμία είναι να δώσουμε τόσο εγώ όσο και η υπόλοιπη ομάδα, τον καλύτερό μας εαυτό ούτως ώστε να καταφέρουμε στο τέλος να εξασφαλίσουμε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τον προσωπικό του στόχο  : «Θέλω να μπορέσω να είμαι γερός, για να κάνω την καλύτερη χρονιά της καριέρας μου. Στόχος δικός μου και φαντάζομαι κάθε ποδοσφαιριστή, είναι να γίνεται κάθε μέρα και καλύτερος. Προσωπικά, σκοπεύω να δώσω ό,τι έχω και δεν έχω προς αυτή την κατεύθυνση».

Για τα όνειρά του :  «Το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι να γίνω ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Αφρική, γιατί όχι και σε ολόκληρο τον κόσμο. Εχω πίστη στις δυνάμεις μου. Ξέρω ότι έχω τις δυνατότητες να το πετύχω και γνωρίζω επίσης πως ο μοναδικός δρόμος για να το κάνω πράξη, είναι να δουλέψω όσο περισσότερο γίνεται. Οπότε αυτό έχω σκοπό να κάνω. Να δουλεύω όλο και περισσότερο καθημερινά, για να γίνομαι καλύτερος. Όπως λέει και ο προπονητής μας, κάθε μέρα πρέπει να δίνουμε όλο μας το είναι στις προπονήσεις. Μόνο έτσι βελτιωνόμαστε».

Για την προηγούμενη ομάδα του : «Η Σόνγκνταλ ήταν μια καλή ομάδα, αλλά εδώ οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές. Εδώ απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο. Παίζεις διαφορετικά, παίζεις κανονικό ποδόσφαιρο. Όπως δηλαδή συνέβαινε όταν έπαιζα στη Σεντ Ετιέν. Είναι αλλιώς να σου ζητάει ο προπονητής να παίζεις με μακρινές πάσες στην επίθεση με τη μία και διαφορετικά να σου ζητάει να έρχεσαι σε πολλές επαφές με τη μπάλα, να φτάνει η μπάλα μπροστά στρωτά».

Για την οχτάμηνη απουσία του λόγω τραυματισμού : «Πριν έρθω στην ομάδα, έκανα προπονήσεις με μια ομάδα ενός φίλου μου. Ασφαλώς δεν μπορούσα να παίξω εκεί, γιατί το επίπεδο ήταν πολύ χαμηλό. Η ομάδα ήταν δυναμικότητας τέταρτης κατηγορίας στη Γαλλία. Επαιξα και σε ορισμένα φιλικά παιχνίδια, διατήρησα το ρυθμό και τη φυσική μου κατάσταση, γι’ αυτό και με βλέπετε τώρα έτσι».

Για τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του : «Θεωρώ ότι είμαι καλύτερος στα αμυντικά μου καθήκοντα και στην προώθηση του παιχνιδιού στην επίθεση, με μια πρώτη καλή πάσα. Τώρα σε ότι αφορά τους τομείς που πιστεύω ότι πρέπει να βελτιωθώ; Μάλλον πρέπει να ζητάω τη μπάλα με καλύτερο τρόπο και να απελευθερώνομαι καλύτερα γιατί μερικές φορές εγκλωβίζομαι και δεν έχω επιλογές να πασάρω κοντά».