Ο Τζαβέλλας για το πέναλτι!

51

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει σχετικά με το αν ήταν ή όχι πέναλτι αυτό που δόθηκε στον ΠΑΟΚ, στο μαρκάρισμα του Γκνιάτιτς στον Τζαβέλλα. Ο εκ των πρωταγωνιστών της φάσης, ο αμυντικός του Δικέφαλου, κατέθεσε τη δική του γνώμη.

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA:

Σχολιάζοντας το παιχνίδι είπε: «Ημασταν καλά διαβασμένοι παρά το ότι δεν κάναμε και το καλύτερό μας παιχνίδι. Γνωρίζαμε από την αρχή τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Ηρθε μια καλή ομάδα. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Χαρούμενοι γιατί κερδίσαμε έστω και χωρίς καλή εμφάνιση, που και αυτό είναι σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Από την άλλη οι Κωνσταντινίδης είχε ένα σοβαρό τραυματισμο και δυστυχώς μέσα στα Χριστούγεννα. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε αυτές τις ημέρες για να ετοιμαστούμε για τη συνέχεια».

Για το αν υπάρχει έλλειψη φρεσκάδας λόγω κούρασης: «Είμαστε πολύ καιρό μαζί, ένα μήνα πριν από όλες τις άλλες ομάδες. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και νομίζω ότι τώρα στο τέλος χειαζόμασταν λίγο ξεκούραση. Σίγουρα στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι».

Για τη φάση του πέναλτι: «Προστάτεψα την μπάλα. Δεν ξέρω αν είναι 100% πέναλτι ή δεν είναι. Εγώ αυτό που θα πω είναι ότι σίγουρα δεν είχα πρόθεση να πέσω. Οπως την προηγούμενη φορά στη Λιβαδειά πολλοί μίλησαν 50-50 φάουλ του Μπερμπάτοφ, μπορώ να πω ότι και το ίδιο έγινε σήμερα. Δεν είχα πρόθεση να πάρω πέναλτι. Όμως ήμουν μέσα στην περιοχή και εφόσον είδα τον αμυντικό να έρχεται με τάκλιν, θεώρησα σωστό να περιμένω να έρθει να με βρει. Με βρήκε, θα μπορούσε να το δώσει ο διαιτητής, θα μπορούσε να μην το δώσει, ευτυχώς για μας το έδωσε κι εμείς κερδίσαμε. Δε νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε σε διαιτησία επειδή δόθηκε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ μας. Απλά εγώ το τονίζω γιατί ξέρω τι συμβαίνει και δε νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει μεγάλο θέμα».

Έναν μίνι απολογισμό: «Κάναμε καλή προσπάθεια. Είχαμε μερικές ωραίες στιγμές σε μεγάλα παιχνίδια αλλά όλοι ξέρουμε ότι τα πάντα κρίνονται στο β’ μισό. Περιμένουμε να είμαστε καλύτεροι, περιμένουμε καλή κατάληξη της σεζόν γιατί έχουμε τις δυνατότες να τερματίσουμε δεύτεροι και να παιξουμε στα προκριματικά του Champions League».