Ο Χακόμπο… τρακάρει τον Βιτόλο

19

Μετά από… αγώνα αρκετών εβδομάδων, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να απαλλαγεί από την παρουσία του Σανθ Χακόμπο. Ο 31χρονος ιδιόρυθμος τερματοφύλακας δέχτηκε τελικώς να πάει να παίξει για ένα χρόνο δανεικός στην Τενερίφη, με τον ΠΑΟΚ να πληρώνει μεγάλο μέρος του συμβολαίου του, αφού η ομάδα των Καναρίων Νήσων δεν στέκει πολύ καλά οικονομικά.

Για τον ΠΑΟΚ το ζητούμενο ήταν να μην είναι ο Χακόμπο μέσα στα πόδια του Αναστασιάδη, οπότε απ΄ αυτή την άποψη, ο σκοπός επετεύχθη.

Ο Ισπανός πηγαίνει στην Τενερίφη, όπου θα συναντήσει έναν παλιό γνώριμο του ΠΑΟΚ, τον Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος στα 31 του χρόνια, αποφάσισε να επαναπατριστεί, να επιστρέψει στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε και στην πόλη που γεννήθηκε (Σάντα Κρουζ).

Ο Βιτόλο, που έμεινε ένα εξάμηνο χωρίς ομάδα, αφού τον Φεβρουάριο έφυγε από την τουρκική Ελάζιγκσπορ), θα είναι ο σταρ της ομάδας της Τενερίφης, μιας ομάδας που στηρίζεται σε παίκτες χαμηλής ποιότητας και κόστους, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει.

Μάλιστα, η Τενερίφη είναι η μοναδική ομάδα της Ισπανίας στην οποία παίζουν μόνο Ισπανοί και ΚΑΝΕΝΑΣ ξένος. Από πέρσι ακόμη, στο ρόστερ της ομάδας των Καναρίων Νήσων, δεν υπάρχει ούτε ένας ξένος.

Αυτό δεν ισχύει πλέον ούτε για την Μπιλμπάο, η οποία έχει στο ρόστερ της κι έναν Γάλλο αμυντικό…

Όσο για το έργο του Χακόμπο, λογικό δεν θα είναι δύσκολο να είναι ο βασικός τερματοφύλακας. Αυτή τη στιγμή, η Τενερίφη έχει μόνο δύο νεαρούς τερματοφύλακες, που ανέβηκαν από τις ακαδημίες της.

Τον 23χρονο Ρομπέρτο Γκουτιέρεζ που έπαιξε σχεδόν όλα τα παιχνίδια πέρσι, και τον 20χρονο Γκαρσία Σαντάνα…